Oferta Wielkanocna i dania Wielkanocne na wynos

Szanowni Państwo z przyjemnością przedstawiamy Państwu menu wielkanocne.

Zapraszamy do organizacji przyjęć firmowych w naszej restauracji.


Pobierz -OFERTA WIELKANOCNA 2018-


 

Menu I – 99 zł/os.*

 

Zupa

  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

 

Danie główne:

  • Grillowany stek schabowy z kością w sosie chrzanowym podawany ze złocistymi kopytkami i buraczkami zasmażanymi

 

Deser :

  • Patery ciast wielkanocnych

 

Przystawki:

  • jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
  • wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami i chrzanem
  • roladki drobiowe z rozmaitościami
  • tradycyjna sałatka jarzynowa
  • trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)

 

 

 

Menu II – 120zł/os.*

 

Zupa do wyboru:

  • Barszcz biały z kiełbasą i jakiem

 

Danie główne:

  • Duszona sztufada wołowa podawana w sosie pieczeniowym z kluseczkami śląskimi i karmelizowanymi warzywami korzennymi

Przystawki zimne:

  • jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
  • wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami, ćwikłą i chrzanem
  • roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
  • śledź trzy smaki (po kaszubsku, w marynowany w ziołach, w śmietanie)
  • trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
  • sałatka wielkanocna z jajkiem rzeżuchą i sosem tatarskim
  • sałatka ziemniaczana z boczkiem,

 

Deser do wyboru:

  • Lody własnego wyrobu z karmelizowanymi płatkami migdałów podawana na sosie toffi
  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

 

 

Menu III – 130zł/os.*

 Zupa do wyboru:

  • Barszcz biały z kiełbasą własnej produkcji
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką

Danie główne do wyboru:

  • Rolada z polędwiczek wieprzowych faszerowana grzybami i serem dojrzewającym podawana z ziemniakami pieczonymi i bukiet warzyw z wody
  • Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami podawana z puree ziemniaczanym i miksem sałat z sosem vinegret

Deser do wyboru:

  • Beza Pavlova z kremem mascarpone z białą czekoladą i frużeliną owocową
  • Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym

Przystawki w stole:

  • Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
  • Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami, ćwikłą i chrzanem
  • Roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
  • Rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Sałatka z ruccoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym

Deser w bufecie:

  • patery owoców filetowanych
  • patery ciast wielkanocnych

 

Przystawka gorąca:

  • biała kiełbasa własnego wyrobu „skrajeńska” , „z dziczyzny” i drobiowa podawana z sosami Szefa Kuchni i chrupiącym pieczywem

 

 

Pozostałe dania do wyboru

 

Dania zamiennie

  • Antrykot z kurczaka podawany z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem
  • Tradycyjny schab panierowany z pieczarkami podawany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie pomidorowo-rakowym podawana z puree czosnkowym i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na parze w sosie kaparowym podawany na grillowanych szparagach owiniętych szynką parmeńską i z ryżem

 

Przystawki zamiennie do zestawu II lub dodatkowo zamawiane – cena 7zł/os:

  • Ryba po grecku
  • Roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
  • Indyk w maladze
  • Tatar ze śledzia na pumperniklu
  • Sałatka jarzynowa
  • Tortilla z kurczakiem i kruchymi sałatami
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem suszonymi pomidorami

 

Przystawki zamiennie do zestawu III lub dodatkowo zamawiane – cena 12zł/os

(w przypadku zamiany  do zestawu II – dopłata 7zł/os.):

  • Tatar z łososia podany na liściach cykorii
  • Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty

Przystawki gorące 15 zł/os.:

  • Pierogi (ruskie, ze szpinakiem, z dziczyzną) – porcja 4szt/os
  • Bigos -porcja 150g/os.
  • Boeuf Strogonow 250ml /os
  • Barszcz czerwony z pasztecikami

Pakiet napoi bezalkoholowych (soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 15zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
  • 25zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 35zł/os do powyżej 5h

 

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:

Dania show:

  • Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na postumencie
  • Polędwica wellington

 

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

 

W organizacji przyjęcia chętnie pomogą:

 

Ewa Bugajniak  605 051 168

 

 

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

 


Pobierz -POTRAWY WIELKANOCNE NA ZAMÓWIENIE-

NAPISZ KOMENTARZ