Przyjęcia komunijne

Szanowni Państwo, restauracja „na skrajnej” to najlepsze miejsce na zorganizowanie przyjęcia komunijnego. Piękne stylowe wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, miła obsługa, sprawią, że przyjęcie nabierze charakteru podniosłej, niezapomnianej uroczystości..

Do dyspozycji oddajemy sale: „malinową” – do 10 osób, „kominkową” – do 20 osób, „barową” – do 30 osób, „górną” – do 60 osób. Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu leśnego, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 600 osób.      

Szanowni Goście,

Przyjęcia komunijne „na skrajnej” słyną z wysokiej jakości serwowanych dań, profesjonalnej obsługi i różnorodności atrakcji towarzyszących. W standardzie każdego przyjęcia gwarantujemy Państwu:

  • Wystrój kwiatowy
  • Pokrowce na krzesłach (w przypadku przyjęć w ogrodzie)
  • Ogrodzony bezpieczny ogród z parkiem linowym, placem zabaw i mini zoo dla dzieci
  • Bezpłatny parking

Menu 145,00 zł/os*

Zupa :

  • Rosół z makaronem

Danie główne :

  • Kruche eskalopki wieprzowe w sosie kurkowym podawane  z opiekanymi  ziemniakami i bukietem warzyw

Deser:

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Przystawki (na półmiskach w stole):

  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni lub Półmisek mięs pieczonych z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Tortilla z grillowanym kurczakiem , świeżymi warzywami i kruchymi sałatami
  • Półmisek pomidorów z mozzarellą pesto  i świeżą bazylią
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
  • Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym
  • Roladki drobiowe z rozmaitościami
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

Menu II -155,00 zł/os*

Przystawka serwowana:

  • Figa marynowana z szynką parmeńską i mozzarellą podawana na kruchych sałatach polana sosem balsamicznym

Zupa do wyboru:

  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Rosół z makaronem

Deser serwowany:

  • Lody własnego  wyrobu z prażonymi płatkami migdałów podawane na sosie karmelowym

Danie główne do wyboru:

  • Wiejska kaczka pieczona w ziołach w sosie żurawinowo – wiśniowym podawana
    z ziemniakami opiekanymi i glazurowanym jabłkiem
  • Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z pęczakiem owsianym i buraczkami zasmażanymi 

Przystawki zimne (na półmiskach w stole):

  • Półmisek mięs pieczonych lub Półmisek wędlin z własnej wędzarni  z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Deska serów z krakersami  winogronami i bakaliami
  • Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
  • Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka ziemniaczana z chrustem z boczku, ogórkiem kiszonym, papryką i świeżą natką pietruszki
  • Roladki z wędzonego łososia faszerowane  ricottą i świeżym szpinakiem
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

Deser w bufecie:

  • Patera owoców filetowanych
  • Patera ciast domowych 

Pozostałe dania do wyboru

Zupy zamiennie:

  • Zupa sezonowa
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką 

Dania główne zamiennie:

  • Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i
  • Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym podawana z ziemniakami z wody i bukietem warzyw
  • De volaille z młodymi ziemniakami z koperkiem i miksem kolorowych sałat

Menu dla dzieci

Zupa

  • Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru

  • Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
  • Chrupiący filecik z dorsza z frytkami i surówką z marchewki i jabłka

Deser:

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Dzieci  do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu

Tort komunijny

Koszt  90 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku, kształtu tortu). Proponowane smaki:

  • Śmietanowy
  • Śmietanowy z owocami
  • Czekoladowy z wiśniami
  • Mus malinowo-żubrówkowy
  • Advocatowy
  • Cappucciono
  • Orzechowy
  • Kawowy

Serwowanie tortu Gościa -100zł

Rozliczenie napojów:

Pakiety  napojów bezalkoholowych:

(soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 15zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
  • 25zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 35zł/os do powyżej 5h

Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% wybranego pakietu.

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:

 Dania show:

  • Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana
    z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar
    i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na postumencie

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

 

Zasady organizacji przyjęcia :

  1. Po podjęciu decyzji o organizacji przyjęcia w restauracji „ na Skrajnej”, istnieje możliwość dokonania wstępnej rezerwacji przyjęcia na okres 10 dni.
  2. Po potwierdzeniu przez obydwie strony terminu przyjęcia, strony podpisują zobowiązującą umowę na organizację przyjęcia oraz wpłacają zaliczkę w wysokości 30% wartości przyjęcia.
  3. Zadeklarowana w umowie ilość osób może ulec zmianie maxymalnie o – 10%.
  4. Ustalenie menu na planowane przyjęcie odbywa się do 21 dni przed datą przyjęcia.
  5. Ostateczna ilość osób oraz wszelkie zmiany powinny zostać potwierdzone najpóźniej do 7 dni przed datą przyjęcia . W przypadku nie dotrzymania wymienionego terminu zamawiający zostanie obciążony zgodnie ze złożonym zamówieniem.
  6. Ostateczne rozliczenie następuje w dniu organizacji przyjęcia po jego zakończeniu.

 

W organizacji przyjęcia chętnie pomogą:

Ewa Bugajniak  505-608-985

Przemysław Kowieski 519-064-128

e-mail: restauracja@naskrajnej.pl

 

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.