Zapraszamy do zapoznania się z ofertą:

Oferta Sylwestrowa 2018-2019

Dodatkowe informacje:

Ewa Bugajniak: 605 051 168

Restauracja „na skrajnej”  zaprasza na:

„ZABAWĘ SYLWESTROWĄ W RYTMACH DISCO”

Główną atrakcją kulinarną wieczoru będą:

Wykwintne polędwiczki wieprzowe zapiekane w cieście francuskim z musem z grzybów leśnych i serem dojrzewającym podawane z kluskami śląskimi, warzywami karmelizowanymi i sosem tymiankowym

 

ponadto gwarantujemy:

  • Najlepsze specjały ze skrajeńskiej kuchni
  • pokaz sztucznych ogni
  • zabawę z DJ-em
  • losowanie nagród

31 grudnia  2018 od godz. 21.00 – 4.00

cena 339zł/os

Na powitanie:

  • Mix skrajeńskich nalewek

Przystawka:

  • Carpaccio z polędwicy wołowej ze struganym parmezanem, kaparami, rucolą i oliwą truflową

Zupy do wyboru :

  • Rozgrzewająca zupa jagnięca
  • Domowy rosół z makaronem

Danie główne do wyboru:

  • Pieczony filet z sandacza w sosie beurre blanc z puree dyniowym i karmelizowanym joulienne warzywnym
  • Zrazy wołowe faszerowane po polsku boczkiem, ogórkiem i cebulą w sosie własnym podawane z kluskami śląskimi i glazurowanymi buraczkami

Danie show :

  • Wykwintne polędwiczki wieprzowe zapiekane w cieście francuskim z musem z grzybów leśnych i serem dojrzewającym podawane z kluskami śląskimi, warzywami karmelizowanymi i sosem tymiankowym

Gorący bufet :

  • Duszone uda kacze w sosie z czarnej porzeczki
  • Pieczeń z dzika w sosie jałowcowym
  • Mix najlepszych skrajeńskich pierogów (z dziczyzną, zielone ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem, ruskie z boczkiem )
  • Faszerowane papryki z komosą ryżową, warzywami, serem kozim i sosem ze świeżych pomidorów

Kiedy ranne wstają zorze:

  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem mięsnym

 

Bufety z zimnymi przystawkami;

  • Deski wędlin z własnej wędzarni
  • Tarta z leśnymi grzybami
  • Tarta serowo-szpinakowa
  • Pasztety własnego wypieku
  • Skrajeńskie roladki śledziowe
  • Mieszane sałaty z fetą i oliwkami
  • Sałata z ciecierzycą i tuńczykiem
  • Mieszane sałaty z pikantną wołowin, joulien warzywnymi i pikantnym sosem pomarańczowo-imbirowym
  • Tatar wołowy
  • Tatar ze śledzia na pumperniklu
  • Nóżki wieprzowe
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
  • Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i chrzanowym mascarpone z ogórkiem
  • Smalec skrajeński

Bufety z deserami

  • Kolorowe ciasteczka i musy bankietowe
  • Patery owoców filetowanych

Napoje bezalkoholowe:

  • Kawa, herbata
  • Soki owocowe,
  • Softy gazowane, woda

alkohole w cenie

  • Wyborowa, stock
  • Wino białe/ wino czerwone
  • Whisky grant’s
  • Lampka szampana

NAPISZ KOMENTARZ