Restauracja "na skrajnej"
sylwester 2020

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą:

Oferta Sylwestrowa 2019/2020

Dodatkowe informacje:
tel.: 505-608-985 Restauracja „na skrajnej”  zaprasza na: “SYLWESTER 2019/2020” Główną atrakcją kulinarną wieczoru będą: DŁUGO PIECZONY ROSTBEF WOŁOWY PODAWANY Z PUDDINGIEM CHLEBOWYM I KREMOWĄ KUKURYDZĄ ORAZ SOSAMI SZEFA KUCHNI ponadto gwarantujemy:
  • Najlepsze specjały ze skrajeńskiej kuchni
  • Open bar alkoholowy
  • pokaz sztucznych ogni
  • zabawę z DJ-em
  • losowanie nagród
31 grudnia  2019 od godz. 21.00 – 5.00 cena 369,00 zł/os Na powitanie:
  • Skrajeński aperitif
Przystawka serwowana:
  • Tatar z szyjek rakowych z marynowanym ogórkiem z wasabi, zielonym jabłkiem i oliwą ziołową
Zupa do wyboru:
  • Rosół z perliczki z makaronem domowym i warzywami brinoise
  • Krem z pasternaku z oscypkiem i olejem rzepakowym z góry św. Wawrzyńca
Danie główne do wyboru:
  • Pieczony dorsz z szafranowym puree z kiszonymi  pomidorkami wiśniowymi i  koprem włoskiem z sosem limonkowy
  • Kotleciki cielęce w sosie demi glace podane z ziemniakami confit i pieczarką portobello z domowymi piklami
Bufet gorący:
  • Karmazyn w sosie ze słodkiej śmietanki ze skórką pomarańczy i fenkułem
  • Wołowina po flamandzku
  • Szpecle ziołowe i warzywa strączkowe w emulsji maślanej z ziołami
  • Risotto dyniowe z orzechami laskowymi
  • Roladki z kurczaka w sosie kaparowym z chrustem z szynki
Bufet zimny:
  • Tradycyjne wędlin i kiełbasa z własnej wędzarni
  • Półmisek mięs pieczystych i pasztetów z piklami i sosem cumberland
  • Terrina wieprzowa z grzanką ziołowa i chutneyem jabłkowym
  • Indyk z kremem z pieczonej papryki
  • Befsztyk tatarski bogato doprawiony z marynowana szalotką, gorczycą i żółtkiem confit
  • Mus z wędzonego pstrąga z kolorowym kalafiorem i majonezem awokado
  • Łosoś marynowany w białym winie z musem chrzanowym koprem włoskim
  • Frittata ze szpinakiem, grzybami i parmezanem z ziołowym crème fraiche
  • Wybór past ; humus buraczany z granatem, szpinakowa z serem feta, klasyczna, czarnym sezamem podana z podpłomykiem, oliwą i olejem tłoczonym na zimno
  • Sałatka z ziemniaków francuskich z kindziukiem i rukwią wodną
  • Sałatka z pomidorów, czerwonej marynowanej cebuli, oliwek i mozzarelli
  • Sałatka z makaronem orcchiette, brokułów, suszonych pomidorów i prażonych migdałów
 Desery w bufecie:
  • Tiramisu
  • Pana cotta kokosowa z musem mango
  • Mus czekoladowy z pijanymi wiśniami
  • Jabłka pod kruszonką crumble
  • Sernik z pudrem z hibiskusa
  • Owoce filetowane
Napoje bezalkoholowe:
  • Kawa, herbata, woda
  • Soki, softy gazowane
Alkohole w cenie
  • Kieliszek szampana
  • Wódka Stock Prestige
  • Wino białe/ wino czerwone
  • Whisky Grant’s
  • Ballantines