Oferta Wielkanocna
Szanowni Państwo,
Z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do organizacji spotkań firmowych z okazji Świąt Wielkanocnych w restauracji „na skrajnej”.
Urok miejsca i leśna sceneria naszego obiektu sprawią, że chwile spędzone u nas na długo pozostaną w pamięci Państwa Gości.
Menu I – 119,00 zł/os*
Zupa
- Barszcz biały wielkanocny z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem
Danie główne:
- Wykwintne polędwiczki wieprzowe owinięte boczkiem, podane z sosem rozmarynowym, podsmażanymi kopytkami ziemniaczanymi i duetem fasolki szparagowej
Deser w bufecie:
- Patery ciast wielkanocnych: (mazurek, babka drożdżowa w polewie lukrowej, sernik, keks)
Przystawki zimne:
- Jaja faszerowane z musami (z szynki, mus pieczarkowy, łososiem wędzonym z cytryną
i różowym pieprzem) - Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa
z dziczyzny) z piklami/ćwikłą i chrzanem - Rożki z szynki z pastą jajeczną pod galaretą
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
Pozostałe dania do wyboru
Dania zamienne:
- Tradycyjny schab panierowany podawany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
- Soczysty schab pieczony w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskim i surówka z buraka i papryki
- De volaille z kurczaka podawany z puree ziemniaczanym i mixem sałat
Przystawki zamienne lub dodatkowo zamawiane – cena 7,00 zł/os.:
- Tatar ze śledzia na pumperniklu
- Sałatka jarzynowa
- Galaretka z nóżek wieprzowych
- Tymbaliki z łososia
- Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
- Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
- Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.
Przystawki dodatkowo zamawiane – cena 13,00 zł/os.:
- Tatar z łososia podany na liściach cykorii
- Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
- Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym
Przystawki gorące 15,00 zł/os.:
- Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z mięsem – porcja 4 szt/os
- Boeuf Strogonow – porcja250ml /os
- Barszcz czerwony z pasztecikami
Pakiet napoi bezalkoholowych (soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):
- 19,00 zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
- 29,00 zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
- 39,00 zł/os do powyżej 5h
Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.
Rezerwacja i organizacja przyjęć:
Event Menager – tel: +48 605 051 168
ewa.bugajniak@naskrajnej.pl
* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.
Menu II – 129,00 zł/os.*
Zupa:
- Barszcz biały wielkanocny z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem
Danie główne:
- Zrazy wołowe w sosie własnym z puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową podane
z burakami karmelizowanymi
Deser:
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
Przystawki zimne:
- Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa
z dziczyzny) z piklami/ćwikłą i chrzanem - Rożki schabowe z musem chrzanowym
- Śledź trzy smaki (po kaszubsku, w marynowany w ziołach, w śmietanie)
- Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
- Sałatka wielkanocna z jajkiem rzeżuchą i sosem tatarskim
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Menu III – 139,00 zł/os.*
Przystawka:
- Pasztet z królika z pistacjami podany z remuladą z moreli i brzoskwini na białym winie z kiełkami z groszku cukrowego
Zupa do wyboru:
- Barszcz biały wielkanocny z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem
- Krem chrzanowy z chipsem z buraka i oliwą
Danie główne do wyboru:
- Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem - Grillowany filet z łososia podawany z puree ziemniaczanym i bukietem blanszowanych warzyw
Deser do wyboru:
- Beza Pavlova z kremem mascarpone i frużeliną owocową
- Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym
Przystawki w stole:
- Jaja faszerowane z musami ( z szynki, mus pieczarkowy,łososiem wędzonym z cytryną i różowym pieprzem)
- Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa
z dziczyzny) z piklami/ćwikłą i chrzanem - Rożki schabowe z musem chrzanowym
- Rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem
- Tatar wołowy na liściach cykorii
- Sałatka z rukoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym
Deser w bufecie:
- Patera ciast wielkanocnych