Restauracja "na skrajnej"

Oferta Wielkanocna

Szanowni Państwo,

Z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do organizacji spotkań firmowych z okazji Świąt Wielkanocnych w restauracji „na skrajnej”.

Urok miejsca i leśna sceneria naszego obiektu sprawią, że chwile spędzone u nas na długo pozostaną w pamięci Państwa Gości.  

Menu I – 119,00 zł/os*

Zupa

  • Barszcz biały wielkanocny z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem

Danie główne:

  • Wykwintne polędwiczki wieprzowe owinięte boczkiem, podane z sosem rozmarynowym, podsmażanymi kopytkami ziemniaczanymi i duetem fasolki szparagowej

Deser w bufecie:

  • Patery ciast wielkanocnych: (mazurek, babka drożdżowa w polewie lukrowej, sernik, keks)

Przystawki zimne:

  • Jaja faszerowane z musami  (z szynki, mus pieczarkowy, łososiem wędzonym z cytryną
    i różowym pieprzem)
  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa
    z dziczyzny) z piklami/ćwikłą i chrzanem
  • Rożki z szynki z pastą jajeczną pod galaretą
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)

Pozostałe dania do wyboru

Dania zamienne:

  • Tradycyjny schab panierowany podawany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Soczysty schab pieczony w sosie borowikowym podawany z  kluskami śląskim i surówka z buraka i papryki
  • De volaille z kurczaka podawany z puree ziemniaczanym i mixem sałat

Przystawki zamienne lub dodatkowo zamawiane – cena 7,00 zł/os.:

  • Tatar ze śledzia na pumperniklu
  • Sałatka jarzynowa
  • Galaretka z nóżek wieprzowych
  • Tymbaliki z łososia
  • Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
  • Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
  • Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.

Przystawki  dodatkowo zamawiane – cena 13,00  zł/os.:

  • Tatar z łososia podany na liściach cykorii
  • Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
  • Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym

Przystawki gorące 15,00 zł/os.:

  • Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z mięsem – porcja  4 szt/os
  • Boeuf Strogonow – porcja250ml /os
  • Barszcz czerwony z pasztecikami

Pakiet napoi bezalkoholowych (soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 19,00 zł/os  do 3h czas trwania przyjęcia
  • 29,00 zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 39,00 zł/os do powyżej 5h

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

Rezerwacja i organizacja przyjęć:

Event Menager – tel: +48 605 051 168

ewa.bugajniak@naskrajnej.pl

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Menu II – 129,00 zł/os.*

Zupa:

  • Barszcz biały wielkanocny z białą  kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem

Danie główne:

  • Zrazy wołowe w sosie własnym z puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową podane
    z burakami karmelizowanymi

Deser:

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

Przystawki zimne:

  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa
    z dziczyzny) z piklami/ćwikłą i chrzanem
  • Rożki schabowe z musem chrzanowym
  • Śledź trzy smaki (po kaszubsku, w marynowany w ziołach, w śmietanie)
  • Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem rzeżuchą i sosem tatarskim
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem

Menu III – 139,00 zł/os.*

Przystawka:

  • Pasztet z królika z pistacjami podany z remuladą z moreli i brzoskwini na białym winie z kiełkami z groszku cukrowego

Zupa do wyboru:

  • Barszcz biały wielkanocny z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem
  • Krem chrzanowy z chipsem z buraka i oliwą

Danie główne do wyboru:

  • Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
    z ziemniakami opiekanymi  i pieczonym jabłkiem
  • Grillowany filet z łososia podawany z puree ziemniaczanym i bukietem blanszowanych warzyw

Deser do wyboru:

  • Beza Pavlova z kremem mascarpone  i frużeliną owocową
  • Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi  i sosem karmelowym

Przystawki w stole:

  • Jaja faszerowane z musami ( z szynki, mus pieczarkowy,łososiem wędzonym z cytryną i różowym pieprzem)
  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa
    z dziczyzny) z piklami/ćwikłą i chrzanem
  • Rożki schabowe z musem chrzanowym
  • Rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Sałatka z rukoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym

Deser w bufecie:

  • Patera ciast wielkanocnych