Szanowni Państwo z przyjemnością przedstawiamy Państwu menu wielkanocne. Zapraszamy do organizacji przyjęć firmowych w naszej restauracji.
Menu I – 115 zł/os.*
Zupa
- Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
Danie główne:
- Grillowany stek schabowy z kością w sosie chrzanowym podawany ze złocistymi kopytkami i buraczkami zasmażanymi
Deser :
- Patery ciast wielkanocnych
Przystawki:
- Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
- Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami i chrzanem
- Roladki drobiowe z rozmaitościami
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
Menu II – 129zł/os.*
Zupa do wyboru:
- Barszcz biały z kiełbasą i jakiem
Danie główne:
- Duszona sztufada wołowa podawana w sosie pieczeniowym z kluseczkami śląskimi i karmelizowanymi warzywami korzennymi
Przystawki zimne:
- Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
- Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami, ćwikłą i chrzanem
- Roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
- Śledź trzy smaki (po kaszubsku, w marynowany w ziołach, w śmietanie)
- Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
- Sałatka wielkanocna z jajkiem rzeżuchą i sosem tatarskim
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem,
Deser do wyboru:
- Lody własnego wyrobu z karmelizowanymi płatkami migdałów podawana na sosie toffi
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
Menu III – 145zł/os.*
Przystawka:
- Carpaccio wołowe z rucolą, karaczochami, kaparami, płatkami parmezanu i oliwą truflową
Zupa do wyboru:
- Barszcz biały z kiełbasą własnej produkcji
- Flaczki z chrupiącą bułeczką
Danie główne do wyboru:
- Rolada z polędwiczek wieprzowych faszerowana grzybami i serem dojrzewającym podawana z ziemniakami pieczonymi i bukiet warzyw z wody
- Udo kacze w sosie z czarnej porzeczki podawane z kluskami śląskimi i gruszką glazurowaną
Deser do wyboru:
- Beza Pavlova z kremem mascarpone z białą czekoladą i frużeliną owocową
- Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym
Przystawki w stole:
- Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
- Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami, ćwikłą i chrzanem
- Roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
- Rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem
- Tymbaliki drobiowe
- Tatar wołowy na liściach cykorii
- Sałatka z rukoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym
Deser w bufecie:
- Patery owoców filetowanych
- Patery ciast wielkanocnych
Przystawka gorąca:
- Biała kiełbasa własnego wyrobu “skrajeńska” , “z dziczyzny” i drobiowa podawana z sosami Szefa Kuchni i chrupiącym pieczywem
Pozostałe dania do wyboru
Dania zamienne:
- De volaille z kurczaka podawany z puree ziemniaczanym i mixem sałat
- Tradycyjny schab panierowany podawany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
- Soczysty schab pieczony w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskim i surówka z buraka i papryki
- Gulasz z jelenia, dzika i sarny podawany z kaszą gryczaną niepaloną i kapustą modrą
- Grillowana pierś z kurczaka przekładana serem mozzarella i plastrami świeżego pomidora w sosie kremowym podawana z ziemniakami puree i brokułami
Przystawki zamienne lub dodatkowo zamawiane – cena 7,00 zł/os.:
- Ryba po grecku
- Tatar ze śledzia na pumperniklu
- Sałatka jarzynowa
- Galaretka z nóżek wieprzowych
- Tymbaliki z łososia
- Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
- Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
- Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.
Przystawki dodatkowo zamawiane – cena 13,00 zł/os.:
- Tatar z łososia podany na liściach cykorii
- Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
- Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym
Przystawki gorące 15,00 zł/os.:
- Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z dziczyzną – porcja 4szt/os
- Bigos -porcja 150g/os.
- Boeuf Strogonow – porcja250ml /os
- Barszcz czerwony z pasztecikami
Pakiet napoi bezalkoholowych (soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):
- 19zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
- 29zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
- 39zł/os do powyżej 5h
ZASKOCZ SWOICH GOŚCI
Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.
Szef Kuchni wraz z zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:
Dania show:
- Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
- Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
- Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków
- Szynka prezesowska marynowana w białym winie
- Mule duszone w białym winie
- Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
- Łosoś na postumencie
Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.
W organizacji przyjęcia chętnie pomogą:
Ewa Bugajniak 605 051 168
* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.