Szanowni Państwo z przyjemnością przedstawiamy Państwu menu wielkanocne. Zapraszamy do organizacji przyjęć firmowych w naszej restauracji.

Menu I – 115 zł/os.*

Zupa

  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

Danie główne:

  • Grillowany stek schabowy z kością w sosie chrzanowym podawany ze złocistymi kopytkami i buraczkami zasmażanymi

Deser :

  • Patery ciast wielkanocnych

Przystawki:

  • Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
  • Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami i chrzanem
  • Roladki drobiowe z rozmaitościami
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)

 

Menu II – 129zł/os.*

Zupa do wyboru:

  • Barszcz biały z kiełbasą i jakiem

Danie główne:

  • Duszona sztufada wołowa podawana w sosie pieczeniowym z kluseczkami śląskimi i karmelizowanymi warzywami korzennymi

Przystawki zimne:

  • Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
  • Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami, ćwikłą i chrzanem
  • Roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
  • Śledź trzy smaki (po kaszubsku, w marynowany w ziołach, w śmietanie)
  • Trio pasztetów polskich (z dziczyzny, drobiowy, wieprzowy)
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem rzeżuchą i sosem tatarskim
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem,

Deser do wyboru:

  • Lody własnego wyrobu z karmelizowanymi płatkami migdałów podawana na sosie toffi
  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną

 

 

Menu III – 145zł/os.*

 Przystawka:

  • Carpaccio wołowe z rucolą, karaczochami, kaparami, płatkami parmezanu i oliwą truflową

Zupa do wyboru:

  • Barszcz biały z kiełbasą własnej produkcji
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką

Danie główne do wyboru:

  • Rolada z polędwiczek wieprzowych faszerowana grzybami i serem dojrzewającym podawana z ziemniakami pieczonymi i bukiet warzyw z wody
  • Udo kacze w sosie z czarnej porzeczki podawane z kluskami śląskimi i gruszką glazurowaną

Deser do wyboru:

  • Beza Pavlova z kremem mascarpone z białą czekoladą i frużeliną owocową
  • Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym

Przystawki w stole:

  • Jaja faszerowane z musami (mus z szynki, mus pieczarkowy, mus łososiowy)
  • Wędzonki z własnej wędzarni (szynka, baleron, boczek, kiełbasa skrajeńska, kiełbasa z dziczyzny) z piklami, ćwikłą i chrzanem
  • Roladki schabowe z nadzieniem chrzanowym
  • Rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Sałatka z rukoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym

Deser w bufecie:

  • Patery owoców filetowanych
  • Patery ciast wielkanocnych

Przystawka gorąca:

  • Biała kiełbasa własnego wyrobu “skrajeńska” , “z dziczyzny” i drobiowa podawana z sosami Szefa Kuchni i chrupiącym pieczywem

 

Pozostałe dania do wyboru

Dania zamienne:

  • De volaille z kurczaka podawany z puree ziemniaczanym i mixem sałat
  • Tradycyjny schab panierowany podawany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Soczysty schab pieczony w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskim i surówka z buraka i papryki
  • Gulasz z jelenia, dzika i sarny podawany z kaszą gryczaną niepaloną i kapustą modrą
  • Grillowana pierś z kurczaka przekładana serem mozzarella i plastrami świeżego pomidora w sosie kremowym podawana z ziemniakami puree i brokułami

Przystawki zamienne lub dodatkowo zamawiane – cena 7,00 zł/os.:

  • Ryba po grecku
  • Tatar ze śledzia na pumperniklu
  • Sałatka jarzynowa
  • Galaretka z nóżek wieprzowych
  • Tymbaliki z łososia
  • Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
  • Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
  • Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.

Przystawki  dodatkowo zamawiane – cena 13,00  zł/os.:

  • Tatar z łososia podany na liściach cykorii
  • Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
  • Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym 

Przystawki gorące 15,00 zł/os.:

  • Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z dziczyzną – porcja 4szt/os
  • Bigos -porcja 150g/os.
  • Boeuf Strogonow – porcja250ml /os
  • Barszcz czerwony z pasztecikami

Pakiet napoi bezalkoholowych (soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 19zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
  • 29zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 39zł/os do powyżej 5h

 

 

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

 

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:

Dania show:

  • Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na postumencie

 

 

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

 

W organizacji przyjęcia chętnie pomogą:

 

Ewa Bugajniak  605 051 168

 

 

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

 

NAPISZ KOMENTARZ