Świąteczne spotkania dla firm to wspaniała tradycja i wyjątkowa metoda na zbliżenie do siebie ludzi. Doświadczenie chwil bycia razem w sytuacji innej niż codzienna praca wydobywa z ludzi wartości mogące przyczynić się do rozwoju firmy, jej sukcesów a także poczucia satysfakcji i spełnienia pracujących tam osób.

Oferujemy Państwu zorganizowanie wigilijnej kolacji firmowej w restauracji “Na Skrajnej”. Cudowne aromaty, kolory i smaki naszych potraw pobudzą apetyt i przypomną smaki dzieciństwa.

Menu Zestaw I Tradycyjna Wigilia Polska
Cena 99zł/os.

Zupa:

  • Barszcz czerwony z uszkami

Danie główne do wyboru:

  • Karp smażony w dzwonkach podawany z ziemniakami z wody i kapustą z grzybami

Deser świąteczny:

  • Wybór ciast świątecznych

Przystawki zimne do wyboru:

  • Ryba po grecku
  • Roladki z łososia z twarożkiem
  • Śledź marnowany w oleju i cebuli
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami
  • Sałatka cesarska z grillowanym łososiem

 

Menu Zestaw II
Cena
125zł/os.

Zupa:

  • Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami

Danie główne:

  • Wykwintne polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podawane z ziemniakami opiekanymi i warzywami z wody
  • Polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie pomidorowo rakowym podawana z ziemniakami puree i grillowanym selerem naciowym

Deser:

  • Wybór ciast świątecznych: (sernik, makowiec, szarlotka, piernik)

Przystawki zimne do wyboru:

  • Półmisek ryb wędzonych z własnej wędzarni
  • Ryba po grecku
  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni (szynka, baleron, schab, słonina, kiełbasa)
  • Roladki schabowe z jajkiem i chrzanem
  • Pasztety domowe
  • Karp po żydowsku pod bursztynową galaretą
  • Mieszane sałaty z sosem winegret i serem feta
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa

Przystawka gorąca:

  • Pierogi z kapusta, grzybami i wędzoną śliwką

 

Menu zestaw III – Specjały skrajeńskie /z dziczyzny na wigilijnym stole
Cena
145zł/os.

Zupa do wyboru:

  • Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
  • Szlachecka zupa z dziczyzny.

Danie główne do wyboru:

  • Grillowany filet z łososia podawany z masełkiem czosnkowym , ziemniakami opiekanymi i miksem kolorowych sałat
  • Pieczeń z dzika w sosie śliwkowym podawana z domowymi kopytkami i kapustą modrą

Deser do wyboru:

  • Świąteczna tarta migdałowo -gruszkowa podawana na ciepło z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną
  • Lody własnego wyrobu z karmelizowanymi płatkami migdałów i sosem toffi

Przystawki zimne do wyboru:

  • Rolada z dzika faszerowana leśnymi grzybami
  • Tatar z łososia na liściach cykorii
  • Deski pasztetów z dziczyzny
  • Deski kiełbas z dziczyzny
  • Roladki schabowe z jajkiem i chrzanem
  • Mieszane sałaty ze świeżymi warzywami, fetą , oliwkami   i sosem vinegret
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem

Przystawki gorące:

  • Pierogi z kapusta i grzybami
  • barszczyk czerwony
  • Kapusta wigilijna z suszonymi grzybami

 

Dodatkowo płatne przystawki zimne i gorące do w/w zestawów:

Przystawki gorące – 12zł/os.:

  • pierogi z kapustą i grzybami – porcja 4szt/os.
  • bigos -porcja 150g/os.
  • wigilijna kapusta z grzybami – porcja 150gr/os.

Przystawki zimne – 12zł/os.:

  • tatar z łososia podany na liściach cykorii
  • tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
  • tatar z jelenia z grzybami leśnymi

Pakiet napoi bezalkoholowych (soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 20zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
  • 25zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 35zł/os do powyżej 5h

 

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania. Szef Kuchni wraz z zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:

Dania show:

  • Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo-wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanym

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

Ponadto przy organizacji przyjęcia możemy zaoferować Państwu następujące towarzyszące atrakcje:

  1. DJ od 500,00 zł
  2. Zespół muzyczny od 1200,00 zł
  3. Fajerwerki od 900,00 zł
  4. Fotograf od 300,00 zł
  5. Pokaz barmański od 500,00 zł

 

W organizacji przyjęcia chętnie pomogą:

Ewa Bugajniak 505-608-985
Przemysław Kowieski 519-064-128

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

POBIERZ OFERTĘ [PDF]

NAPISZ KOMENTARZ