Menu na komunie

Zupa :

  • Rosół z makaronem

Danie główne :

  • Medaliony z polędwiczki  wieprzowej w sosie kurkowym podawane  z pieczonymi  ziemniakami i bukietem warzyw

Deser:

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Przystawki (na półmiskach w stole):

  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni i mięs pieczonych z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Tortilla z grillowanym kurczakiem , świeżymi warzywami, rucolą i oliwkami
  • Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
  • Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe
Deser w bufecie: 
  • Patera ciast domowych 

Menu dla dzieci

Zupa

  • Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru

  • Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem

Deser:

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Dzieci  do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Zupa sezonowa

Danie główne do wyboru:

  • Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi 
  • Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi 

Przystawki zimne (na półmiskach w stole):

  • Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni  z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
  • Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
  • Tortilla z warzywami i wędzonym łososiem
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

Deser w bufecie:

  • Patera ciast domowych
II Danie ciepłe
• Boeuf Strogonow z chrupiącą bułeczką
 

Menu dla dzieci

Zupa

  • Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru

  • Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem

Deser:

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Dzieci  do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu

Przystawka serwowana:

  • Roladki z szynki dojrzewającej z rucolą, suszonymi pomidorami oprószone parmezanem, skropione sosem bazyliowym podane z grzanką

Zupa do wyboru:

  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Rosół z makaronem

Danie główne do wyboru:

  • Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
    z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem
  • Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi

 Deser serwowany:

  • Lody własnego  wyrobu z prażonymi płatkami migdałów podawane na sosie karmelowym

 Przystawki zimne (na półmiskach w stole):

  • Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni  z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
  • Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
  • Mieszane sałaty z marynowaną gruszką, burakiem, orzechem włoskim, sosem balsamicznym, oprószone serem dojrzewającym
  • Roladki z wędzonego łososia faszerowane  ricottą i świeżym szpinakiem
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

Deser w bufecie:

  • Patera owoców filetowanych
  • Patera ciast domowych

Menu dla dzieci

Zupa

  • Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru

  • Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem

Deser:

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Dzieci  do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:

 Dania show:

  • Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana
    z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na postumencie

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

Pozostałe dania do wyboru

Zupy zamiennie: 

  • Zupa sezonowa
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką

 Dania główne zamiennie do w/w zestawów:

  • Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi
  • Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym podawana z ziemniakami z wody i bukietem warzyw
  • De volaille z młodymi ziemniakami z koperkiem i miksem kolorowych sałat
  • Mix mięs duszonych karkówka/szynka/schab w sosie chrzanowym/śliwkowym/borowikowym/pieprzowym z kluskami śląskimi i surówką z buraczków

Tort komunijny

Koszt  160,00 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku, kształtu tortu). Proponowane smaki:

  • Śmietanowy
  • Śmietanowy z owocami
  • Czekoladowy z wiśniami
  • Mus malinowo -żubrówkowy
  • Advocatowy
  • Cappucciono
  • Orzechowy
  • Kawowy

Serwowanie tortu Gościa koszt 200,00 zł

Rozliczenie napojów:

Pakiety  napojów bezalkoholowych:

soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana

 

Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% wybranego pakietu.

 Zasady organizacji przyjęcia :

  1. Po podjęciu decyzji o organizacji przyjęcia w restauracji „na Skrajnej”, istnieje możliwość dokonania wstępnej rezerwacji przyjęcia na okres 7 dni.
  2. Po potwierdzeniu przez obydwie strony terminu przyjęcia, strony podpisują zobowiązującą umowę na organizację przyjęcia oraz wpłacają zaliczkę w wysokości 30% wartości przyjęcia.
  3. Zadeklarowana w umowie ilość osób może ulec zmianie maksymalnie o – 10%.
  4. Ustalenie menu na planowane przyjęcie odbywa się do 30 dni przed datą przyjęcia.
  5. Ostateczna ilość osób oraz wszelkie zmiany powinny zostać potwierdzone najpóźniej do 10 dni przed datą przyjęcia. W przypadku nie dotrzymania wymienionego terminu zamawiający zostanie obciążony zgodnie ze złożonym zamówieniem.
  6. Ostateczne rozliczenie następuje w dniu organizacji przyjęcia po jego zakończeniu.

W organizacji przyjęcia chętnie pomoże:

Sylwia Szkic  605-051-168

e-mail: oferta@naskrajnej.pl

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 k.c.