Przyjęcia okolicznościowe

Szanowni Państwo, restauracja “na skrajnej” to najlepsze miejsce na zorganizowanie imienin, jubileuszów, rocznic. Piękne stylowe wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, sympatyczna obsługa, sprawią, że każde przyjęcie nabierze charakteru prawdziwej domowej biesiady, która pozostanie na długo w pamięci Jubilatów, Solenizantów i ich gości…

Do Państwa dyspozycji oddajemy sale: “Poddasze” do 60 osób, „Zaścianek” do 50 osób, „Oranżeria” do 140 os.  Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu leśnego, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 300 osób. Ogród to idealne miejsce na organizację bankiet, eventu firmowego lub obiadu po ślubie

Menu I- 139,00 PLN/os.*

Zupa:

  • Rosół z makaronem
Danie główne:
  • Kurczak supreme faszerowany kozim serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie z kaparami podawany z ziemniakami i miksem sałat z sosem vinegret
Deser:
  • Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym
Przystawki zimne: (na półmiskach na stole)
  • Półmisek mięs pieczonych lub półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni
  • Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinegret
  • Tortilla z kurczakiem i warzywami
  • Roladki z grillowanej cukinii nadziewane ricottą suszonymi pomidorami i rukolą
  • Śledź trzy smaki do wyboru: marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
  • Pieczywo
  • Masło smakowe

Menu II – 159,00 PLN/os.*

Przystawka serwowana:

  • Roladki z szynki dojrzewającej z  rukolą,  suszonymi pomidorami oprószone parmezanem, skropione sosem bazyliowym podane z chrupiącą grzanką
Zupa:*
  • Rosół z makaronem
  • Flaki z chrupiąca bułeczką
Danie główne:*
  • Rolada z szynki marnowana w aromatycznych ziołach, pieczona w miodzie i musztardzie podana z kluskami śląskimi i karmelizowanymi buraczkami
  • Kacze uda duszone w ziołach w sosie żurawinowym podawane z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem
Deser:*
  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
  • Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym
Przystawki zimne: (na półmiskach na stole)
  • Półmisek mięs pieczonych lub półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni
  • Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem, ogórkiem i cytrynowym twarożkiem
  • Galantyna z kurczaka w galarecie pomarańczowej
  • Sałata z rucoli, pomidorków cherry, sera pleśniowego oprószona chrustem z boczku wędzonego
  • Tatar ze śledzia podawany na pumperniklu
  • Tymbaliki drobiowe
  • Pieczywo
  • Masło smakowe
*do wyboru podczas przyjęcia przez Gości

Menu II – 199,00 PLN/os.*

Przystawka serwowana:

  • Tarta z kozim serem podana na chrupiących sałatach skropionych dresingiem malinowym

Zupa:*

  • Rosół z makaronem
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Danie główne:*

  • Schab duszony w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
  • Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, puree z gorczycą i miksem kolorowych sałat z sosem vinegret

Deser:*

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
  • Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym

Przystawki zimne: (na półmiskach na stole)

  • Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)    
  • Tortilla z szynką dojrzewającą, serem i warzywami
  • Tatar wołowy
  • Galantyna z kaczki z figą i orzechem włoskim
  • Tymbaliki drobiowe
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwką suszoną
  • Sałatka cesarka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i grzankami

polana sosem vinegret

  • Pieczywo
  • Masło

*do wyboru podczas przyjęcia przez Gości

Pozostałe dania do wyboru:

Dania zamienne:

Przystawki zimne zamiennie do zestawu nr. 1, 2, 3 lub dodatkowo zamawiane 9,00 zł/os

  • Półmisek  pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
  • Tortilla z szynką dojrzewającą, serem i warzywami
  • Tortilla z kurczakiem i warzywami
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
  • Śledź trzy smaki do wyboru: (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
  • Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem, ogórkiem i cytrynowym twarożkiem 
  • Roladki z grillowanej cukinii nadziewane ricottą suszonymi pomidorami i rukolą
  • Galantyna z kurczaka w pomarańczowej galarecie
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwką suszoną
  • Galaretka z nóżek wieprzowych
  • Tymbaliki drobiowe

Sałaty:

  • Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinegret
  • Bukiet kruchych sałat z pieczonym burakiem, serem dojrzewającym, orzechami włoskimi i marynowaną gruszką
  • Sałata z rucoli, pomidorków cherry, sera pleśniowego oprószona chrustem z boczku wędzonego
  • Sałata z łososiem, joulienne warzywnym, oprószona prażonym sezamem, polana imbirowym sosem vinegret
  • Kruche sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami, oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka cesarka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i grzankami polana sosem vinegret

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane

Dania show:

  • Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą – 55,00 zł/os minimalne zamówienie od  40 osób
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo – wiśniowym podawany z kaszą gryczaną – 36,00 zł/os – minimalne zamówienie od 25 osób
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków – 45,00 zł/os minimalne zamówienie od 40 osób
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie 38,00 zł/os – minimalne

Zamówienie od 20 osób

  • Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną – 55,00 zł os. minimalne zamówienie od 30 osób
  • Mule duszone w białym winie i czosnku, ze świeżą natką pietruszki – 39,00 zł/os minimalne zamówienie od 30 osób

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

Ponadto przy organizacji przyjęcia możemy zaoferować Państwu następujące towarzyszące atrakcje:

  1. Zabawa z DJ od 1.200,00 zł
  2. Zespół muzyczny od 3.500,00 zł
  3. Pokaz fajerwerków od 1.100,00 zł
  4. Indywidualny wystrój kwiatowy od 400,00 zł
  5. Pokaz barmański od 1.000,00 zł

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Zasady organizacji przyjęcia :

  1. Po podjęciu decyzji o organizacji przyjęcia w restauracji „ na Skrajnej”, istnieje możliwość dokonania wstępnej rezerwacji przyjęcia na okres 5 dni.
  2. Po potwierdzeniu przez obydwie strony terminu przyjęcia, strony podpisują zobowiązującą umowę na organizację przyjęcia oraz wpłacają zaliczkę w wysokości minimum 30% wartości przyjęcia.
  3. Zadeklarowana w umowie ilość osób może ulec zmianie maksymalnie o – 10%.
  4. Ustalenie i zaakceptowanie  menu na planowane przyjęcie odbywa się do 14 dni przed datą przyjęcia.
  5. Ostateczna ilość osób oraz wszelkie zmiany powinny zostać potwierdzone najpóźniej do 10 dni przed datą przyjęcia . W przypadku nie dotrzymania wymienionego terminu zamawiający zostanie obciążony zgodnie ze złożonym zamówieniem.
  6. Ostateczne rozliczenie następuje w dniu organizacji przyjęcia po jego zakończeniu.

 W organizacji przyjęcia chętnie pomoże:

Sylwia Szkic   605-051-168

oferta@naskrajnej.pl

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 k.c.

Pobierz Ofertę