Menu na komunie
Zupa :
- Rosół z makaronem
Danie główne :
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym podawane z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw
Deser:
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Przystawki (na półmiskach w stole):
- Półmisek wędlin z własnej wędzarni i mięs pieczonych z piklami i ćwikłą
z chrzanem - Tortilla z grillowanym kurczakiem , świeżymi warzywami, rucolą i oliwkami
- Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
- Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą
- Chrupiące pieczywo
- Masełko smakowe
- Patera ciast domowych
Menu dla dzieci
Zupa
- Rosół z makaronem
Dania główne do wyboru
- Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
Deser:
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Dzieci do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu
Zupa do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Zupa sezonowa
Danie główne do wyboru:
- Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
- Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi
Przystawki zimne (na półmiskach w stole):
- Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni z piklami i ćwikłą
z chrzanem - Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
- Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
- Tortilla z warzywami i wędzonym łososiem
- Roladki schabowe z musem chrzanowym
- Tatar wołowy na liściach cykorii
- Chrupiące pieczywo
- Masełko smakowe
Deser w bufecie:
- Patera ciast domowych
Menu dla dzieci
Zupa
- Rosół z makaronem
Dania główne do wyboru
- Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
Deser:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Dzieci do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu
Przystawka serwowana:
- Roladki z szynki dojrzewającej z rucolą, suszonymi pomidorami oprószone parmezanem, skropione sosem bazyliowym podane z grzanką
Zupa do wyboru:
- Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
- Rosół z makaronem
Danie główne do wyboru:
- Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem - Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
Deser serwowany:
- Lody własnego wyrobu z prażonymi płatkami migdałów podawane na sosie karmelowym
Przystawki zimne (na półmiskach w stole):
- Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni z piklami i ćwikłą
z chrzanem - Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
- Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
- Mieszane sałaty z marynowaną gruszką, burakiem, orzechem włoskim, sosem balsamicznym, oprószone serem dojrzewającym
- Roladki z wędzonego łososia faszerowane ricottą i świeżym szpinakiem
- Tatar wołowy na liściach cykorii
- Chrupiące pieczywo
- Masełko smakowe
Deser w bufecie:
- Patera owoców filetowanych
- Patera ciast domowych
Menu dla dzieci
Zupa
- Rosół z makaronem
Dania główne do wyboru
- Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
Deser:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Dzieci do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu
ZASKOCZ SWOICH GOŚCI
Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.
Szef Kuchni wraz z zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:
Dania show:
- Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana
z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą - Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
- Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków
- Szynka prezesowska marynowana w białym winie
- Mule duszone w białym winie
- Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
- Łosoś na postumencie
Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.
Pozostałe dania do wyboru
Zupy zamiennie:
- Zupa sezonowa
- Flaczki z chrupiącą bułeczką
Dania główne zamiennie do w/w zestawów:
- Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
- Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi
- Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym podawana z ziemniakami z wody i bukietem warzyw
- De volaille z młodymi ziemniakami z koperkiem i miksem kolorowych sałat
- Mix mięs duszonych karkówka/szynka/schab w sosie chrzanowym/śliwkowym/borowikowym/pieprzowym z kluskami śląskimi i surówką z buraczków
Tort komunijny
Koszt 160,00 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku, kształtu tortu). Proponowane smaki:
- Śmietanowy
- Śmietanowy z owocami
- Czekoladowy z wiśniami
- Mus malinowo -żubrówkowy
- Advocatowy
- Cappucciono
- Orzechowy
- Kawowy
Serwowanie tortu Gościa koszt 200,00 zł
Rozliczenie napojów:
Pakiety napojów bezalkoholowych:
soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana
Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% wybranego pakietu.
Zasady organizacji przyjęcia :
- Po podjęciu decyzji o organizacji przyjęcia w restauracji „na Skrajnej”, istnieje możliwość dokonania wstępnej rezerwacji przyjęcia na okres 7 dni.
- Po potwierdzeniu przez obydwie strony terminu przyjęcia, strony podpisują zobowiązującą umowę na organizację przyjęcia oraz wpłacają zaliczkę w wysokości 30% wartości przyjęcia.
- Zadeklarowana w umowie ilość osób może ulec zmianie maksymalnie o – 10%.
- Ustalenie menu na planowane przyjęcie odbywa się do 30 dni przed datą przyjęcia.
- Ostateczna ilość osób oraz wszelkie zmiany powinny zostać potwierdzone najpóźniej do 10 dni przed datą przyjęcia. W przypadku nie dotrzymania wymienionego terminu zamawiający zostanie obciążony zgodnie ze złożonym zamówieniem.
- Ostateczne rozliczenie następuje w dniu organizacji przyjęcia po jego zakończeniu.
W organizacji przyjęcia chętnie pomoże:
Sylwia Szkic 605-051-168
e-mail: oferta@naskrajnej.pl
* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.
Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 k.c.