Menu Weselne
Zupy
ZUPA (dwie do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Rosół z bażanta z pierożkami z dziczyzny
- Krem pomidorowy z pesto bazyliowym i łezką śmietany
- Flaki staropolskie
- Zupa grzybowa z łazankami*
- Krem z pieczonych buraków z łezką śmietany
- Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
- Zupa kurkowa oprószona świeżą natką pietruszki na życzenie zabielana*
- Aksamitna zupa z dyni z chrustem z boczku i pestkami*
- Krem kalafiorowy z jabłkami imbirem prażonymi płatkami migdałów
- Krem brokułowy z ziołowymi grzankami
- Chłodnik litewski z jajkiem*
- Włoska zupa minestrone z makaronowymi muszelkami
- Chłodnik skrajeński z kurczakiem miętą*
Dania główne
DANIE Główne (jedno do wyboru) danie główne serwowane
Drób
- Pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym
- Pierś z kurczaka przekładana serem mozzarella pomidorami w sosie szpinakowym,
- Kieszonki schabowe faszerowane serem j pieczarkami
- Devollaile z kurczaka z masłem i natką pietruszki
- Rolady drobiowe/ z indyka faszerowane (szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami / joulienne warzywnym/ serem dojrzewającym, papryką i oliwkami)
Wieprzowina
- Szynka/karkówka/schab duszona w sosie chrzanowym
- Pieczona Szynka/karkówka/schab w sosie borowikowym/ myśliwskim/śliwkowym/musztardowo-miodowym
- Grillowany schab z kostką w sosie pieczeniowym
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym/śliwkowym
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane młodym szpinakiem i serem dojrzewającym Rolada z polędwiczek z grzybami w sosie śmietnkowo-tymiankowym
Tatary (dopłata do menu 5,00 zł/os w przypadku zamiany, dopłata 12,00 zł w przypadku zamówienia jako danie dodatkowe – nie dotyczy tatara ze śledzia):
- Tatar z łososia podany na liściach cykorii
- Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
- Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym* Tatar ze śledzia na pumperniklu
DODATKI
- Warzywa świeże konserwowe
- Sos tatarski, chrzan i ćwikła
- Masła smakowe
- Pieczywo mieszane
Dania Gorące
III DANIE GORĄCE (trzy do wyboru) serwowane z półmisków
- Kaczka luzowana, pieczona w ziołach z sosem żurawinowo-wiśniowym
- Zrazy wołowe w sosie pieczeniowym
- Udka z kurczaka w salsie meksykańskiej
- Chrupiące skrzydełka / pałki z kurczaka w pikantnej panierce z wyborem sosów
- Trybowane udziki z kurczaka w boczku faszerowane śliwką w sosie pieczeniowym Gołąbki w sosie pomidorowym
- Rumsztyk wołowy z konfitura cebulową
- Żeberka w sosie miodowo-musztardowym
- Bitki cielęce w sosie własnym
- Mini tortille z kurczakiem z sosem czosnkowym
- Roladki z soli otulone szynką parmeńską
- Filet z dorsza w sosie pomidorowo -rakowym
- Filet z łososia w sosie limonkowym
- Devolay z kurczaka
(dania z kaczką, wołowiną, cielęciną dopłata do menu 8,00zł/os)
DANIE GORĄCE (jedno do wyboru)
- Bigos staropolski
- Bigos z dziczyzny
- Kurczak chillindron (duszony w pomidorach z szynką dojrzewającą i papryką) Wołowina po burgundzku
- Wybór pierogów (z cielęciną, ruskie, z dziczyzną, ze szpinakiem i fetą, z soczewicą) z sosami
DANIE GORĄCE (jedno do wyboru) danie serwowane
- Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub grzybowym/krokietem mięsnym lub grzybowym
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Boeuf strogonow
- Zupa myśliwska
- Strogonow drobiowy
- Dodatki do dań gorących:
- Ziemniaki opiekane
- Ziemniaki puree
- Młode ziemniaki z koperkiem*
- Talarki ziemniaczane
- Kluski Śląskie
- Kopytka
- Gnocci
- Ryż mieszany
- Kasza gryczana po staropolsku
- Bukiet warzyw z wody
- Marchewka glazurowana
- Bukiet surówek
- Mieszane sałaty z sosem vinegtret
- Joulienne warzywne* Warzywa grillowane*
- Buraczki zasmażane Kapusta zasmażana
- Kapusta z grzybami
Przekąski Zimne i Sałaty
PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATY (osiem lub dziesięć do wyboru)
- Półmisek mięs pieczonych lub Półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni Rolada drobiowa z rozmaitościami
- Deski serów z bakaliami winogronami i krakersami
- Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
- Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
- Tortilla z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami i rucolą
- Tortilla z wędzonym łososiem
- Tortilla z szynką parmeńską, serem
- Ryba po grecku
- Terrina z wędzonego łososia, ogórka i szpinaku
- Jaja faszerowane musami (pieczarkowy, łososiowy, szynkowy, szpinakowy)
- Roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z kozim serem i suszonymi pomidorami Roladki z łososia faszerowane riccottą
- Rolada z kaczki z suszem owocowym pod galaretą wiśniową
- Rożki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
- Ryba faszerowana pod galaretą
- Indyk w maladze
- Szynka z farszem pieczarkowo —jajecznym pod galaretą
- Tiftele drobiowe/ wieprzowo-wołowe z wyborem sosów Tymbaliki drobiowe
- Tymbaliki z wędzonym łososiem
- Pieczone papryczki faszerowane ziołowym twarożkiem z marynowaną gruszką
- Roladki wieprzowe faszerowane pieczarkami
Sałaty
- Bukiet kruchych sałat z julienne warzywnym oprószony prażonym sezamem, polany imbirowym sosem winegret z grillowanym łososiem lub kurczakiem
- Sałatka z ruccoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym Sałatka jarzynowa
- Sałatka makaronowa z grillowanym kurczakiem, kukurydzą i ananasem
- Sałatka makaronowa z brokułami, szynką, kukurydzą, pieczonym boczkiem
- Sałatka w wędzonym kurczakiem, fasolą czerwoną, kukurydzą, papryką z dressingiem majonezowym
- Sałatka gyros —warstwowa (kurczak grillowany, kukurydza, ogórek konserwowy, cebula czerwona, kapusta pekińska, ketchup, majonez)
- Nicejska sałatka z tuńczykiem, jajkiem
- Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem
- Sałata ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
- Sałatka z pieczonym burakiem serem pleśniowym, orzechami, gruszką, płatkami migdałów, granatem
- Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
- Mieszane sałaty z fetą, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.
Dodatkowe Atrakcje
POKAZY KULINARNE
Dania show:
- Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą od 50 – 70 os.
- Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo-wiśniowym podawany z kaszą gryczaną 50 os,
- Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków 30-50 os.
- Szynka prezesowska marynowana w białym winie 50 os.
- Mule duszone w białym winie, czosnku ze świeżą natką pietruszki 50 os.
- Łosoś na postumencie 30 os.
- Ryby prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami i cytryną podawane z sałatką ziemniaczaną zł / 50 os. Mix grill (karkówka, pierś z kurczaka, wątróbka w boczku, kiełbaska kaszanka, ziemniaki pieczone, zestaw surówek) 50 os.
- Wykwintny mix grill 50 os.
- Bufety tematyczno – regionalne:
- Bufety mają wystrój charakterystyczny dla wybranej tematyki
- Wiejski stół – od 50 os.
- Salceson
- Kiełbasy, kaszanka Wędzonki z własnej wędzarni (baleron, szynka, polędwica) Pasztety własnej produkcji
- Zimne nóżki
- Smalec
- Ogórki kiszone
- Pasztety
- Mix pierogów
- Szynka z nogą
- Myśliwskie trofea 50 os,
- Kiełbasa z dzika
- Wędzony udziec z jelenia
- Wędzona karkówka z dzika
- Pasztet z dziczyzny z grzybami
- Pierogi z dziczyzny
- Gulasz z jelenîa dzika i sarny
- Smalec z dziczyzną
- Borowiki w śmietanie
- Pieczony bażant faszerowany po polsku z piórami
- Wybór sosów: jałowcowy, pieprzowy, borówkowy} żurawinowy Ogórki kiszone
- Leśne grzyby marynowane
- Smaki Podlasia – 50 os.
- Kiszka ziernniaczana/baba ziemniaczana
- Kartacze z mięsem
- Piróg Biłgorajski
- Pielmieni z kwaśną śmietaną i octem
- Świeżonka
- Kosz wędzonej sielawy
- Rolady serowe
- Kulebiaki
- Bałkańskie Bajery – od 50 os.
- Pieczone cukinie/papryki faszerowane siekaną wołowiną
- Gołąbki z liści winogron faszerowane warzywami wątróbką drobiowa i komosą ryżową
- Roladki z bakłażana i z cukinii faszerowane ziołowym twarożkiem
- Deska serów bałkańskich
- Kuleczki baranie w sezamie z pikantną salsą
- Koreczki z oliwek i serów bałkańskich
- Zestaw czterech hummusów
- Kiełbaski z baraniny w trzech smakach (paprykowa, czosnkowa, z serem kozim)
- Spod samiuśkich Tatar – od 50 os.
- Kwaśnica z żeberkiem
- Oscypki z mini grilla z sosem żurawinowym
- Wędzone pstrągi z górskiego potoku
- Gulasz jagnięcy
- Pałeczki baranie nadziewane owczym serem z wyborem sosów
- Deska serów góralskich
- Śliwowica góralska*
- Smalec
- Ogórki kiszone
Candy bar
- Stół w kształcie napisu “LOVE”
- Francuskie makaroniki
- Musy i deserki
- Trufle i praliny
- Artystyczne ciasteczka
Alkohole świata
- Szkocka whisky ballatines 0,7L
- Bourbon z Tennessee Jack Daniels 0,7L
- Brazylijska Cachaca 0,7L
- Włoskie Martini blanco i rasso -2×0,51L
- Meksykańska tequila srebrna i złota 2x 0,7L
- Włoska Grappa 0,7L
- Japońskie Sake Gekkeikan black 0,7L
- Francuski Koniak Martel V.S 0,7L
Dodatkowe atrakcje towarzyszące:
- Ślub w plenerze z muzyką w tle od
- DJ dla wymagających Gości posiadamy w ofercie znanych prezenterów Oprawa świetlna – cena da ustalenia
- Filmowanie, fotografia, sesje plenerowe – cena do ustalenia
- Wodzirej od zespół muzyczny od Pokaz sztucznych ogni
- Pokaz barmański z profesjonalną obsługą
- Kasyno
- Rodeo na byku
- Fotobudka
- Animator dla dzieci
- Indywidualny wystrój sali świeżymi kwiatami – oferta cenowa po otrzymaniu sugestii Państwa Młodych Czerwony dywan
- Taniec z ogniem – cena da ustalenia
- Tort multimedialny cena do ustalenia
- Występ profesjonalnej pary tanecznej podczas przyjęcia
- Występ instrumentalisty – saksofon, skrzypce
- Anioły na szczudłach witający Gości przed lokalem
Pobierz całą ofertę