Menu Weselne

ZUPA (dwie do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Rosół z bażanta z pierożkami z dziczyzny
  • Krem pomidorowy z pesto bazyliowym i łezką śmietany
  • Flaki staropolskie
  • Zupa grzybowa z łazankami*
  • Krem z pieczonych buraków z łezką śmietany
  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Zupa kurkowa oprószona świeżą natką pietruszki na życzenie zabielana*
  • Aksamitna zupa z dyni z chrustem z boczku i pestkami*
  • Krem kalafiorowy z jabłkami imbirem prażonymi płatkami migdałów
  • Krem brokułowy z ziołowymi grzankami
  • Chłodnik litewski z jajkiem*
  • Włoska zupa minestrone z makaronowymi muszelkami
  • Chłodnik skrajeński z kurczakiem miętą*

DANIE Główne (jedno do wyboru) danie główne serwowane

Drób

  • Pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym
  • Pierś z kurczaka przekładana serem mozzarella pomidorami w sosie szpinakowym,
  • Kieszonki schabowe faszerowane serem j pieczarkami
  • Devollaile z kurczaka z masłem i natką pietruszki
  • Rolady drobiowe/ z indyka faszerowane (szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami / joulienne warzywnym/ serem dojrzewającym, papryką i oliwkami)

Wieprzowina

  • Szynka/karkówka/schab duszona w sosie chrzanowym
  • Pieczona Szynka/karkówka/schab w sosie borowikowym/ myśliwskim/śliwkowym/musztardowo-miodowym
  • Grillowany schab z kostką w sosie pieczeniowym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym/śliwkowym
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane młodym szpinakiem i serem dojrzewającym Rolada z polędwiczek z grzybami w sosie śmietnkowo-tymiankowym

Tatary (dopłata do menu 5,00 zł/os w przypadku zamiany, dopłata 12,00 zł w przypadku zamówienia jako danie dodatkowe – nie dotyczy tatara ze śledzia):

  • Tatar z łososia podany na liściach cykorii
  • Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
  • Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym* Tatar ze śledzia na pumperniklu

DODATKI

  • Warzywa świeże konserwowe
  • Sos tatarski, chrzan i ćwikła
  • Masła smakowe
  • Pieczywo mieszane

III DANIE GORĄCE (trzy do wyboru) serwowane z półmisków

  • Kaczka luzowana, pieczona w ziołach z sosem żurawinowo-wiśniowym
  • Zrazy wołowe w sosie pieczeniowym
  • Udka z kurczaka w salsie meksykańskiej
  • Chrupiące skrzydełka / pałki z kurczaka w pikantnej panierce z wyborem sosów
  • Trybowane udziki z kurczaka w boczku faszerowane śliwką w sosie pieczeniowym Gołąbki w sosie pomidorowym
  • Rumsztyk wołowy z konfitura cebulową
  • Żeberka w sosie miodowo-musztardowym
  • Bitki cielęce w sosie własnym
  • Mini tortille z kurczakiem z sosem czosnkowym
  • Roladki z soli otulone szynką parmeńską
  • Filet z dorsza w sosie pomidorowo -rakowym
  • Filet z łososia w sosie limonkowym
  • Devolay z kurczaka

(dania z kaczką, wołowiną, cielęciną dopłata do menu 8,00zł/os)

DANIE GORĄCE (jedno do wyboru)

  • Bigos staropolski
  • Bigos z dziczyzny
  • Kurczak chillindron (duszony w pomidorach z szynką dojrzewającą i papryką) Wołowina po burgundzku
  • Wybór pierogów (z cielęciną, ruskie, z dziczyzną, ze szpinakiem i fetą, z soczewicą) z sosami

DANIE GORĄCE (jedno do wyboru) danie serwowane

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub grzybowym/krokietem mięsnym lub grzybowym
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Boeuf strogonow
  • Zupa myśliwska
  • Strogonow drobiowy
  • Dodatki do dań gorących:
  • Ziemniaki opiekane
  • Ziemniaki puree
  • Młode ziemniaki z koperkiem*
  • Talarki ziemniaczane
  • Kluski Śląskie
  • Kopytka
  • Gnocci
  • Ryż mieszany
  • Kasza gryczana po staropolsku
  • Bukiet warzyw z wody
  • Marchewka glazurowana
  • Bukiet surówek
  • Mieszane sałaty z sosem     vinegtret
  • Joulienne warzywne* Warzywa grillowane*
  • Buraczki zasmażane Kapusta zasmażana
  • Kapusta z grzybami

PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATY (osiem lub dziesięć do wyboru)

  • Półmisek mięs pieczonych lub Półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni Rolada drobiowa z rozmaitościami
  • Deski serów z bakaliami winogronami i krakersami
  • Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
  • Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
  • Tortilla z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami i rucolą
  • Tortilla z wędzonym łososiem
  • Tortilla z szynką parmeńską, serem
  • Ryba po grecku
  • Terrina z wędzonego łososia, ogórka i szpinaku
  • Jaja faszerowane musami (pieczarkowy, łososiowy, szynkowy, szpinakowy)
  • Roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z kozim serem i suszonymi pomidorami Roladki z łososia faszerowane riccottą
  • Rolada z kaczki z suszem owocowym pod galaretą wiśniową
  • Rożki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą           
  • Ryba faszerowana pod galaretą
  • Indyk w maladze
  • Szynka z farszem pieczarkowo —jajecznym pod galaretą
  • Tiftele drobiowe/ wieprzowo-wołowe z wyborem sosów Tymbaliki drobiowe
  • Tymbaliki z wędzonym łososiem
  • Pieczone papryczki faszerowane ziołowym twarożkiem z marynowaną gruszką
  • Roladki wieprzowe faszerowane pieczarkami

Sałaty

  • Bukiet kruchych sałat z julienne warzywnym oprószony prażonym sezamem, polany imbirowym sosem winegret z grillowanym łososiem lub kurczakiem
  • Sałatka z ruccoli i pomidorków cherry oprószona chrustem z boczku wędzonego i serem pleśniowym Sałatka jarzynowa
  • Sałatka makaronowa z grillowanym kurczakiem, kukurydzą i ananasem
  • Sałatka makaronowa z brokułami, szynką, kukurydzą, pieczonym boczkiem
  • Sałatka w wędzonym kurczakiem, fasolą czerwoną, kukurydzą, papryką z dressingiem majonezowym
  • Sałatka gyros —warstwowa (kurczak grillowany, kukurydza, ogórek konserwowy, cebula czerwona, kapusta pekińska, ketchup, majonez)
  • Nicejska sałatka z tuńczykiem, jajkiem
  • Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem
  • Sałata ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
  • Sałatka z pieczonym burakiem serem pleśniowym, orzechami, gruszką, płatkami migdałów, granatem
  • Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
  • Mieszane sałaty z fetą, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.

POKAZY KULINARNE

Dania show:

  • Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą od 50 – 70 os.
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo-wiśniowym podawany z kaszą gryczaną 50 os,
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków 30-50 os.
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie 50 os.
  • Mule duszone w białym winie, czosnku ze świeżą natką pietruszki 50 os.
  • Łosoś na postumencie  30 os.
  • Ryby prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami i cytryną podawane z sałatką ziemniaczaną zł / 50 os. Mix grill (karkówka, pierś z kurczaka, wątróbka w boczku, kiełbaska kaszanka, ziemniaki pieczone, zestaw surówek)  50 os.
  • Wykwintny mix grill  50 os.
  • Bufety tematyczno – regionalne:
  • Bufety mają wystrój charakterystyczny dla wybranej tematyki
  • Wiejski stół – od  50 os.
  • Salceson
  • Kiełbasy, kaszanka Wędzonki z własnej wędzarni (baleron, szynka, polędwica) Pasztety własnej produkcji
  • Zimne nóżki
  • Smalec
  • Ogórki kiszone
  • Pasztety
  • Mix pierogów
  • Szynka z nogą
  • Myśliwskie trofea 50 os,
  • Kiełbasa z dzika
  • Wędzony udziec z jelenia
  • Wędzona karkówka z dzika
  • Pasztet z dziczyzny z grzybami
  • Pierogi z dziczyzny
  • Gulasz z jelenîa dzika i sarny
  • Smalec z dziczyzną
  • Borowiki w śmietanie
  • Pieczony bażant faszerowany po polsku z piórami
  • Wybór sosów: jałowcowy, pieprzowy, borówkowy} żurawinowy Ogórki kiszone
  • Leśne grzyby marynowane
  • Smaki Podlasia –  50 os.
  • Kiszka ziernniaczana/baba ziemniaczana
  • Kartacze z mięsem
  • Piróg Biłgorajski
  • Pielmieni z kwaśną śmietaną i octem
  • Świeżonka
  • Kosz wędzonej sielawy
  • Rolady serowe
  • Kulebiaki
  • Bałkańskie Bajery – od  50 os.
  • Pieczone cukinie/papryki faszerowane siekaną wołowiną
  • Gołąbki z liści winogron faszerowane warzywami wątróbką drobiowa i komosą ryżową
  • Roladki z bakłażana i z cukinii faszerowane ziołowym twarożkiem
  • Deska serów bałkańskich
  • Kuleczki baranie w sezamie z pikantną salsą
  • Koreczki z oliwek i serów bałkańskich
  • Zestaw czterech hummusów
  • Kiełbaski z baraniny w trzech smakach (paprykowa, czosnkowa, z serem kozim)
  • Spod samiuśkich Tatar – od 50 os.
  • Kwaśnica z żeberkiem
  • Oscypki z mini grilla z sosem żurawinowym
  • Wędzone pstrągi z górskiego potoku
  • Gulasz jagnięcy
  • Pałeczki baranie nadziewane owczym serem z wyborem sosów
  • Deska serów góralskich
  • Śliwowica góralska* 
  • Smalec
  • Ogórki kiszone

Candy bar  

  • Stół w kształcie napisu “LOVE”
  • Francuskie makaroniki
  • Musy i deserki
  • Trufle i praliny
  • Artystyczne ciasteczka

Alkohole świata 

  • Szkocka whisky ballatines 0,7L
  • Bourbon z Tennessee Jack Daniels 0,7L
  • Brazylijska Cachaca 0,7L
  • Włoskie Martini blanco i rasso -2×0,51L
  • Meksykańska tequila srebrna i złota 2x 0,7L
  • Włoska Grappa 0,7L
  • Japońskie Sake Gekkeikan black 0,7L
  • Francuski Koniak Martel V.S 0,7L

Dodatkowe atrakcje towarzyszące:

  • Ślub w plenerze z muzyką w tle od 
  • DJ  dla wymagających Gości posiadamy w ofercie znanych prezenterów Oprawa świetlna – cena da ustalenia
  • Filmowanie, fotografia, sesje plenerowe – cena do ustalenia
  • Wodzirej od  zespół muzyczny od  Pokaz sztucznych ogni 
  • Pokaz barmański z profesjonalną obsługą 
  • Kasyno 
  • Rodeo na byku 
  • Fotobudka 
  • Animator dla dzieci 
  • Indywidualny wystrój sali świeżymi kwiatami – oferta cenowa po otrzymaniu sugestii Państwa Młodych Czerwony dywan 
  • Taniec z ogniem – cena da ustalenia
  • Tort multimedialny cena do ustalenia
  • Występ profesjonalnej pary tanecznej podczas przyjęcia 
  • Występ instrumentalisty – saksofon, skrzypce 
  • Anioły na szczudłach witający Gości przed lokalem