Przyjęcia komunijne

 

Szanowni Państwo, restauracja “na skrajnej” to najlepsze miejsce na zorganizowanie przyjęcia komunijnego. Piękne stylowe wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, miła obsługa, sprawią, że przyjęcie nabierze charakteru podniosłej, niezapomnianej uroczystości..

Do dyspozycji oddajemy sale: “malinową” – do 10 osób, “kominkową” – do 20 osób, “barową” – do 30 osób, “górną” – do 60 osób. Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu leśnego, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 600 osób oraz nowej Sali Ostoja gdzie możemy zorganizować przyjęcia do 140osób

 

Szanowni Goście,

Przyjęcia komunijne „na skrajnej” słyną z wysokiej jakości serwowanych dań, profesjonalnej obsługi i różnorodności atrakcji towarzyszących. W standardzie każdego przyjęcia gwarantujemy Państwu:

  • Wystrój kwiatowy
  • Pokrowce na krzesłach (w przypadku przyjęć w ogrodzie)
  • Ogrodzony bezpieczny ogród z parkiem linowym, placem zabaw i mini zoo dla dzieci
  • Bezpłatny parking

 

Menu 165,00 zł*/os

Zupa :

  • Rosół z makaronem

Danie główne :

  • Medaliony z polędwiczki  wieprzowej w sosie kurkowym podawane  z pieczonymi  ziemniakami i bukietem warzyw

Deser:

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Przystawki (na półmiskach w stole):

  • Półmisek wędlin z własnej wędzarni i mięs pieczonych z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Tortilla z grillowanym kurczakiem , świeżymi warzywami, rucolą i oliwkami
  • Półmisek pomidorów z mozzarellą, pesto  i świeżą bazylią
  • Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
  • Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą
  • Roladki drobiowe trzy smaki (ze szpinakiem, warzywnym joulienne i serem feta, z owocowym suszem)
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

Menu II 175,00 zł*/os

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Zupa sezonowa

Danie główne do wyboru:

  • Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
    z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem

Przystawki zimne (na półmiskach w stole):

  • Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni  z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
  • Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
  • Tortilla z warzywami i wędzonym łososiem
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

II Danie gorące:

  • Boeuf Strogonow z chrupiącą bułeczką

Deser w bufecie:

  • Patera owoców filetowanych
  • Patera ciast domowych 

 

Menu III – 185,00 zł*/os

Przystawka serwowana:

  • Figa marynowana z szynką parmeńską i mozzarellą podawana na kruchych sałatach polana sosem balsamicznym

Zupa do wyboru:

  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Rosół z makaronem

Danie główne do wyboru:

  • Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
    z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem
  • Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi

 

Deser serwowany:

  • Lody własnego  wyrobu z prażonymi płatkami migdałów podawane na sosie karmelowym

 

Przystawki zimne (na półmiskach w stole):

  • Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni  z piklami i ćwikłą
    z chrzanem
  • Deska serów z krakersami  winogronami i bakaliami
  • Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
  • Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
  • Mieszane sałaty z marynowaną gruszką, burakiem, orzechem włoskim, sosem balsamicznym, oprószone serem dojrzewającym
  • Roladki z wędzonego łososia faszerowane  ricottą i świeżym szpinakiem
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Chrupiące pieczywo
  • Masełko smakowe

Deser w bufecie:

  • Patera owoców filetowanych
  • Patera ciast domowych

 

Pozostałe dania do wyboru

Zupy zamiennie: 

  • Zupa sezonowa
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką

 

Dania główne zamiennie do w/w zestawów:

  • Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi
  • Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym podawana z ziemniakami z wody i bukietem warzyw
  • De volaille z młodymi ziemniakami z koperkiem i miksem kolorowych sałat
  • Mix mięs duszonych karkówka/szynka/schab w sosie chrzanowym/śliwkowym/borowikowym/pieprzowym z kluskami śląskimi i surówką z buraczków

Menu dla dzieci

Zupa

  • Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru

  • Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
  • Chrupiący filecik z dorsza z frytkami i surówką z marchewki i jabłka

Deser:

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Dzieci  do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu

 

 

Tort komunijny

Koszt  110,00 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku, kształtu tortu). Proponowane smaki:

  • Śmietanowy
  • Śmietanowy z owocami
  • Czekoladowy z wiśniami
  • Mus malinowo -żubrówkowy
  • Advocatowy
  • Cappucciono
  • Orzechowy
  • Kawowy

Serwowanie tortu Gościa -200,00 zł

Rozliczenie napojów:

 

Pakiety  napojów bezalkoholowych:

(soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 19zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
  • 29zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 39zł/os do powyżej 5h

 

Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% wybranego pakietu.

 

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

 

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane:

 

Dania show:

  • Pieczona gęś faszerowana owocowym sadem w sosie gruszkowym podawana
    z ziemniakami pieczonymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo -wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar
    i tzatziki , z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na postumencie

 

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

 

Zasady organizacji przyjęcia :

  1. Po podjęciu decyzji o organizacji przyjęcia w restauracji „na Skrajnej”, istnieje możliwość dokonania wstępnej rezerwacji przyjęcia na okres 7 dni.
  2. Po potwierdzeniu przez obydwie strony terminu przyjęcia, strony podpisują zobowiązującą umowę na organizację przyjęcia oraz wpłacają zaliczkę w wysokości 30% wartości przyjęcia.
  3. Zadeklarowana w umowie ilość osób może ulec zmianie maksymalnie o – 10%.
  4. Ustalenie menu na planowane przyjęcie odbywa się do 30 dni przed datą przyjęcia.
  5. Ostateczna ilość osób oraz wszelkie zmiany powinny zostać potwierdzone najpóźniej do 10 dni przed datą przyjęcia. W przypadku nie dotrzymania wymienionego terminu zamawiający zostanie obciążony zgodnie ze złożonym zamówieniem.
  6. Ostateczne rozliczenie następuje w dniu organizacji przyjęcia po jego zakończeniu.

W organizacji przyjęcia chętnie pomoże:

 

Ewa Bugajniak  605-051-168

e-mail: ewa.bugajniak@naskrajnej.pl

 

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 k.c.