Przyjęcia okolicznościowe
Szanowni Państwo, restauracja “na skrajnej” to najlepsze miejsce na zorganizowanie imienin, jubileuszów, rocznic. Piękne stylowe wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, sympatyczna obsługa, sprawią, że każde przyjęcie nabierze charakteru prawdziwej domowej biesiady, która pozostanie na długo w pamięci Jubilatów, Solenizantów i ich gości…
Do Państwa dyspozycji oddajemy sale: “Poddasze” do 60 osób, „Zaścianek” do 50 osób, „Oranżeria” do 140 os. Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu leśnego, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 300 osób. Ogród to idealne miejsce na organizację bankiet, eventu firmowego lub obiadu po ślubie
Menu I- 169,00 PLN/os.*
Zupa:
- Rosół z makaronem
Danie główne:
- Kurczak supreme faszerowany kozim serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie z kaparami podawany z ziemniakami i miksem sałat z sosem winegret
Deser:
- Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym
Przystawki zimne: (na półmiskach na stole)
- Półmisek mięs pieczonych lub półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni
- Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem winegret
- Tortilla z kurczakiem i warzywami
- Roladki z grillowanej cukinii nadziewane ricottą suszonymi pomidorami i rukolą
- Śledź trzy smaki do wyboru: marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie
- Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
- Pieczywo
- Masło smakowe
Przystawki zamiennie do zestawu nr. 2, 3 lub dodatkowo zamawiane
- Pałki z kurczaka z sosem barbecue
- Tatar ze śledzia podawany na pumperniklu
- Tatar wołowy
Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% ceny wybranego pakietu.
Dzieci do 3 roku życia – bezpłatnie
Dzieci od 3 do 12 lat – 50% wartości ceny wybranego menu
Menu II – 189,00 PLN/os.*
Przystawka serwowana:
- Roladki z szynki dojrzewającej z rukolą, suszonymi pomidorami oprószone parmezanem, skropione sosem bazyliowym podane z chrupiącą grzanką
Zupa:*
- Rosół z makaronem
- Flaki z chrupiąca bułeczką
Danie główne:*
- Rolada z szynki marnowana w aromatycznych ziołach, pieczona w miodzie i musztardzie podana z kluskami śląskimi i karmelizowanymi buraczkami
- Kurczak supreme faszerowany kozim serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie z kaparami podawany z ziemniakami i miksem sałat z sosem vinegret
Deser:*
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym
Przystawki zimne: (na półmiskach na stole)
- Półmisek mięs pieczonych lub półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem, ogórkiem i cytrynowym twarożkiem
- Galantyna z kurczaka w galarecie pomarańczowej
- Sałata z rucoli, pomidorków cherry, sera pleśniowego oprószona chrustem z boczku wędzonego
- Tatar ze śledzia podawany na pumperniklu
- Tymbaliki drobiowe
- Pieczywo
- Masło smakowe
*do wyboru podczas przyjęcia przez Gości
Menu III – 229,00 PLN/os.*
Przystawka serwowana:
- Parfait drobiowe z chutney jabłkowym z marynowanym burakiem z grzanką ziołową
Zupa:*
- Rosół z makaronem
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Danie główne:*
- Schab duszony w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
- Kacze uda duszone w ziołach w sosie żurawinowym podawane z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem
Deser:*
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym
Przystawki zimne: (na półmiskach na stole)
- Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
- Tortilla z szynką dojrzewającą, serem i warzywami
- Tatar wołowy
- Galantyna z kurczaka w pomarańczowej galarecie
- Tymbaliki drobiowe
- Pieczone polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwką suszoną
- Sałatka cesarka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i grzankami polana sosem vinegret
- Pieczywo
- Masło
*do wyboru podczas przyjęcia przez Gości
Pozostałe dania do wyboru:
Dania zamienne:
Przystawki zimne zamiennie do zestawu nr. 1, 2, 3 lub dodatkowo zamawiane
- Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
- Tortilla z szynką dojrzewającą, serem i warzywami
- Tortilla z kurczakiem i warzywami
- Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
- Śledź trzy smaki do wyboru: (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem, ogórkiem i cytrynowym twarożkiem
- Roladki z grillowanej cukinii nadziewane ricottą suszonymi pomidorami i rukolą
- Galantyna z kurczaka w pomarańczowej galarecie
- Pieczone polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwką suszoną
- Galaretka z nóżek wieprzowych
- Tymbaliki drobiowe
Sałaty:
- Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinegret
- Bukiet kruchych sałat z pieczonym burakiem, serem dojrzewającym, orzechami włoskimi i marynowaną gruszką
- Sałata z rucoli, pomidorków cherry, sera pleśniowego oprószona chrustem z boczku wędzonego
- Sałata z łososiem, joulienne warzywnym, oprószona prażonym sezamem, polana imbirowym sosem vinegret
- Kruche sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami, oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka cesarka z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry i grzankami polana sosem vinegret
Przystawki zamiennie do zestawu nr. 2, 3 lub dodatkowo zamawiane
- Tatar wołowy
- Pałki z kurczaka z sosem barbecue
- Tatar ze śledzia podawany na pumperniklu
Przystawka dodatkowo zamawiana
- Tatar z łososia z suszonymi pomidorami
Przystawka serwowana zamiennie do zestawu nr. 2, 3
- Parfait drobiowe z chutney jabłkowym z marynowanym burakiem z grzanką ziołową
- Tatar ze śledzia z kruszonką z z pumpernikla podany z grzanką i aioli cyntrynowym
- Tarta z kozim serem podana na chrupiących sałatach skropionych dresingiem malinowym
- Roladki z szynki dojrzewającej z rukolą, suszonymi pomidorami oprószone parmezanem, skropione sosem bazyliowym podane z grzanką
Zupy zamiennie do zestawu nr. 1, 2, 3
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
- Rosół z makaronem
- Flaki z chrupiąca bułeczką
- Zupa sezonowa: krem pomidorowy, krem szparagowy, zupa kurkowa
Dania główne zamiennie do zestawu nr.1, 2, 3
- De vollaile z kurczaka z masłem i natką pietruszki podawany z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka
- Kurczak supreme faszerowany kozim serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie z kaparami podawany z ziemniakami i miksem sałat z sosem vinegret
- Kotlet schabowy podawany z ziemniakami i młodą kapustą zasmażaną
- Schab duszony w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
Dania główne zamiennie do zestawu nr. 2, 3
- Polędwiczka wieprzowa w otulinie z boczku z sosem myśliwskim podawana z opiekanymi ziemniakami i fasolka szparagową
- Polędwica z dorsza z sosem krewetkowo-pomidorowym, puree z gorczycą i zieloną fasolką szparagową
- Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, puree z gorczycą i miksem kolorowych sałat z sosem vinegret
- Kacze uda duszone w ziołach w sosie żurawinowym podawane z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem
- Zrazy wołowe nadziewane ogórkiem, cebulką i boczkiem, podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą
- Rolada z szynki marnowana w aromatycznych ziołach, pieczona w miodzie i musztardzie podana z kluskami śląskimi i karmelizowanymi buraczkami
Deser zamiennie do zestawu nr. 1, 2, 3
- Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym
- Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym
Desery zamówione dodatkowo cena :
- Owoce filetowane
- Patera ciast domowych
Przystawki gorące:
- Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z cielęciną, ruskie) – porcja 4 szt
- Bigos – porcja 150g
- Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi – porcja 250 ml
II danie gorące
- Boeuf Strogonow – porcja 250ml
Menu wegetariańskie:
- Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
- Chłodnik litewski z jajkiem – dostępny w sezonie letnim
- Tatar wegański z grillowaną cukinia i suszonymi pomidorami
- Zielone pierogi ze szpinakiem serem feta i suszonymi pomidorami
- Szpinaku duszony z brokułami w śmietanie podany z grzankami
- Gulasz warzywny z czarną soczewicą oprószony parmezanem i rucolą
- Burger wegetariański z buraka, czarnej soczewicy i szpinaku
- Makaron penne z grillowanymi warzywami, szpinakiem, suszonymi pomidorami i oliwą
- Cukinia faszerowana warzywami i komosą ryżową podawana z miksem sałat
Tort – (cena uzależniona jest od smaku, kształtu tortu, dodatków dekoracyjnych)
- śmietanowo -owocowy,
o truskawka, malina, marakuja, wiśnia, porzeczka
- śmietanowo owocowy z prażynką
- czekoladowy z wiśniami,
- orzechowy
- advocatowy
- cappuccino
- kawowy
*opłata serwisowa za przyniesienie własnego tortu
Pakiety napojów bezalkoholowych :
(soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):
- 21,00 zł/os do 3 h czas trwania przyjęcia
- 31,00 zł/os do 5 h czas trwania przyjęcia
- 39,00 zł/os do powyżej 5 h (w godzinach otwarcia restauracji)
Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% ceny wybranego pakietu.
Dzieci do 3 roku życia – bezpłatnie
Dzieci od 3 do 12 lat – 50% wartości ceny wybranego men
ZASKOCZ SWOICH GOŚCI
Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.
Szef Kuchni wraz z zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane
Dania show:
- Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą – 69,00 zł/os minimalne zamówienie od 40 osób
- Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo – wiśniowym podawany z kaszą gryczaną – 46,00 zł/os – minimalne zamówienie od 25 osób
- Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków – 55,00 zł/os minimalne zamówienie od 40 osób
- Szynka prezesowska marynowana w białym winie 45,00 zł/os – minimalne
Zamówienie od 20 osób
- Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną – 60,00 zł os. minimalne zamówienie od 30 osób
- Mule duszone w białym winie i czosnku, ze świeżą natką pietruszki – 49,00 zł/os minimalne zamówienie od 30 osób
Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.
Ponadto przy organizacji przyjęcia możemy zaoferować Państwu następujące towarzyszące atrakcje:
- Zabawa z DJ od 1.500,00 zł
- Zespół muzyczny od 3.500,00 zł
- Pokaz fajerwerków od 1.7000,00 zł
- Indywidualny wystrój kwiatowy od 600,00 zł
- Pokaz barmański od 2000,00 zł
* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.
Zasady organizacji przyjęcia :
- Po podjęciu decyzji o organizacji przyjęcia w restauracji „ na Skrajnej”, istnieje możliwość dokonania wstępnej rezerwacji przyjęcia na okres 5 dni.
- Po potwierdzeniu przez obydwie strony terminu przyjęcia, strony podpisują zobowiązującą umowę na organizację przyjęcia oraz wpłacają zaliczkę w wysokości minimum 30% wartości przyjęcia.
- Zadeklarowana w umowie ilość osób może ulec zmianie maksymalnie o – 10%.
- Ustalenie i zaakceptowanie menu na planowane przyjęcie odbywa się do 14 dni przed datą przyjęcia.
- Ostateczna ilość osób oraz wszelkie zmiany powinny zostać potwierdzone najpóźniej do 10 dni przed datą przyjęcia . W przypadku nie dotrzymania wymienionego terminu zamawiający zostanie obciążony zgodnie ze złożonym zamówieniem.
- Ostateczne rozliczenie następuje w dniu organizacji przyjęcia po jego zakończeniu.
W organizacji przyjęcia chętnie pomoże:
Event Manager 605-051-168
Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 k.c.