Zapraszamy do zapoznania się z ofertą:

Oferta Sylwestrowa 2019/2020

Dodatkowe informacje:

tel.: 505-608-985

Restauracja „na skrajnej”  zaprasza na:

“SYLWESTER 2019/2020”

Główną atrakcją kulinarną wieczoru będą:

DŁUGO PIECZONY ROSTBEF WOŁOWY PODAWANY Z PUDDINGIEM CHLEBOWYM I KREMOWĄ KUKURYDZĄ ORAZ SOSAMI SZEFA KUCHNI

ponadto gwarantujemy:

  • Najlepsze specjały ze skrajeńskiej kuchni
  • Open bar alkoholowy
  • pokaz sztucznych ogni
  • zabawę z DJ-em
  • losowanie nagród

31 grudnia  2019 od godz. 21.00 – 5.00

cena 369,00 zł/os

Na powitanie:

  • Skrajeński aperitif

Przystawka serwowana:

  • Tatar z szyjek rakowych z marynowanym ogórkiem z wasabi, zielonym jabłkiem i oliwą ziołową

Zupa do wyboru:

  • Rosół z perliczki z makaronem domowym i warzywami brinoise
  • Krem z pasternaku z oscypkiem i olejem rzepakowym z góry św. Wawrzyńca

Danie główne do wyboru:

  • Pieczony dorsz z szafranowym puree z kiszonymi  pomidorkami wiśniowymi i  koprem włoskiem z sosem limonkowy
  • Kotleciki cielęce w sosie demi glace podane z ziemniakami confit i pieczarką portobello z domowymi piklami

Bufet gorący:

  • Karmazyn w sosie ze słodkiej śmietanki ze skórką pomarańczy i fenkułem
  • Wołowina po flamandzku
  • Szpecle ziołowe i warzywa strączkowe w emulsji maślanej z ziołami
  • Risotto dyniowe z orzechami laskowymi
  • Roladki z kurczaka w sosie kaparowym z chrustem z szynki

Bufet zimny:

  • Tradycyjne wędlin i kiełbasa z własnej wędzarni
  • Półmisek mięs pieczystych i pasztetów z piklami i sosem cumberland
  • Terrina wieprzowa z grzanką ziołowa i chutneyem jabłkowym
  • Indyk z kremem z pieczonej papryki
  • Befsztyk tatarski bogato doprawiony z marynowana szalotką, gorczycą i żółtkiem confit
  • Mus z wędzonego pstrąga z kolorowym kalafiorem i majonezem awokado
  • Łosoś marynowany w białym winie z musem chrzanowym koprem włoskim
  • Frittata ze szpinakiem, grzybami i parmezanem z ziołowym crème fraiche
  • Wybór past ; humus buraczany z granatem, szpinakowa z serem feta, klasyczna, czarnym sezamem podana z podpłomykiem, oliwą i olejem tłoczonym na zimno
  • Sałatka z ziemniaków francuskich z kindziukiem i rukwią wodną
  • Sałatka z pomidorów, czerwonej marynowanej cebuli, oliwek i mozzarelli
  • Sałatka z makaronem orcchiette, brokułów, suszonych pomidorów i prażonych migdałów

 Desery w bufecie:

  • Tiramisu
  • Pana cotta kokosowa z musem mango
  • Mus czekoladowy z pijanymi wiśniami
  • Jabłka pod kruszonką crumble
  • Sernik z pudrem z hibiskusa
  • Owoce filetowane

Napoje bezalkoholowe:

  • Kawa, herbata, woda
  • Soki, softy gazowane

Alkohole w cenie

  • Kieliszek szampana
  • Wódka Stock Prestige
  • Wino białe/ wino czerwone
  • Whisky Grant’s
  • Ballantines


NAPISZ KOMENTARZ