Zapraszamy do zapoznania się z ofertą:
Oferta Sylwestrowa 2019/2020
Dodatkowe informacje:
tel.: 505-608-985
Restauracja „na skrajnej” zaprasza na:
“SYLWESTER 2019/2020”
Główną atrakcją kulinarną wieczoru będą:
DŁUGO PIECZONY ROSTBEF WOŁOWY PODAWANY Z PUDDINGIEM CHLEBOWYM I KREMOWĄ KUKURYDZĄ ORAZ SOSAMI SZEFA KUCHNI
ponadto gwarantujemy:
- Najlepsze specjały ze skrajeńskiej kuchni
- Open bar alkoholowy
- pokaz sztucznych ogni
- zabawę z DJ-em
- losowanie nagród
31 grudnia 2019 od godz. 21.00 – 5.00
cena 369,00 zł/os
Na powitanie:
- Skrajeński aperitif
Przystawka serwowana:
- Tatar z szyjek rakowych z marynowanym ogórkiem z wasabi, zielonym jabłkiem i oliwą ziołową
Zupa do wyboru:
- Rosół z perliczki z makaronem domowym i warzywami brinoise
- Krem z pasternaku z oscypkiem i olejem rzepakowym z góry św. Wawrzyńca
Danie główne do wyboru:
- Pieczony dorsz z szafranowym puree z kiszonymi pomidorkami wiśniowymi i koprem włoskiem z sosem limonkowy
- Kotleciki cielęce w sosie demi glace podane z ziemniakami confit i pieczarką portobello z domowymi piklami
Bufet gorący:
- Karmazyn w sosie ze słodkiej śmietanki ze skórką pomarańczy i fenkułem
- Wołowina po flamandzku
- Szpecle ziołowe i warzywa strączkowe w emulsji maślanej z ziołami
- Risotto dyniowe z orzechami laskowymi
- Roladki z kurczaka w sosie kaparowym z chrustem z szynki
Bufet zimny:
- Tradycyjne wędlin i kiełbasa z własnej wędzarni
- Półmisek mięs pieczystych i pasztetów z piklami i sosem cumberland
- Terrina wieprzowa z grzanką ziołowa i chutneyem jabłkowym
- Indyk z kremem z pieczonej papryki
- Befsztyk tatarski bogato doprawiony z marynowana szalotką, gorczycą i żółtkiem confit
- Mus z wędzonego pstrąga z kolorowym kalafiorem i majonezem awokado
- Łosoś marynowany w białym winie z musem chrzanowym koprem włoskim
- Frittata ze szpinakiem, grzybami i parmezanem z ziołowym crème fraiche
- Wybór past ; humus buraczany z granatem, szpinakowa z serem feta, klasyczna, czarnym sezamem podana z podpłomykiem, oliwą i olejem tłoczonym na zimno
- Sałatka z ziemniaków francuskich z kindziukiem i rukwią wodną
- Sałatka z pomidorów, czerwonej marynowanej cebuli, oliwek i mozzarelli
- Sałatka z makaronem orcchiette, brokułów, suszonych pomidorów i prażonych migdałów
Desery w bufecie:
- Tiramisu
- Pana cotta kokosowa z musem mango
- Mus czekoladowy z pijanymi wiśniami
- Jabłka pod kruszonką crumble
- Sernik z pudrem z hibiskusa
- Owoce filetowane
Napoje bezalkoholowe:
- Kawa, herbata, woda
- Soki, softy gazowane
Alkohole w cenie
- Kieliszek szampana
- Wódka Stock Prestige
- Wino białe/ wino czerwone
- Whisky Grant’s
- Ballantines