Oferta przyjęć okolicznościowych

Szanowni Państwo, restauracja „na skrajnej” to najlepsze miejsce na zorganizowanie imienin, jubileuszów, rocznic. Piękne stylowe wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, sympatyczna obsługa, sprawią, że każde przyjęcie nabierze charakteru prawdziwej domowej biesiady, która pozostanie na długo w pamięci Jubilatów, Solenizantów i ich gości…

 

Do dyspozycji oddajemy sale: „poddasze” – do 60 osób, Ostoja do 120 osób.  Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu leśnego, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 300 osób.

 

 

Menu I – 89,00 PLN/os.*

czas trwania przyjęcia do 3 godzin

Przystawki:

  • Deski wędlin z własnej wędzarni
  • Roladki z łososia faszerowane riccottą
  • Mieszane sałaty ze świeżymi warzywami, oliwkami, serem feta i sosem vinegret

Zupa:

  • Rosół z makaronem

Danie główne:

  • Tradycyjny kotlet schabowy podawany z młodymi  ziemniakami i kapustą zasmażaną

Deser :

  • Patera ciast domowych

 

Menu II – 115,00 PLN/os.*

 

Zupa:

  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

Danie główne:

  • Rolada kurczaka faszerowana serem kozim, kaparami i suszonymi pomidorami w sosie kremowym podawana  z ziemniakami i miksem sałat z joulienne warzywnym i sosem vinegret

Przystawki zimne:

  • Półmisek mięs pieczonych lub półmisek wędlin wiejskich z własnej wędzarni
  • Rolada drobiowa z warzywami
  • Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
  • Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
  • Tortilla z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami i rucolą
  • Bukiet kruchych sałat z julienne warzywnym oprószony prażonym sezamem, polany imbirowym sosem winegret z grillowanym łososiem

Deser :

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

 

Menu III – 130,00 PLN/os.*

 

Przystawka:

  • Figa marynowana z szynką parmeńską i mozarellą podawana na sałatach polana sosem balsamicznym

Zupa do wyboru:

  • Zupa sezonowa
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką

Danie główne:

  • Rolada z polędwiczek wieprzowych faszerowana szpinakiem i serem dojrzewającym w sosie tymiankowym podawana z młodymi ziemniakami pieczonymi i bukietem warzyw
  • Polędwica z dorsza w sosie pomidorowo rakowym podawana z ziemniakami z wody i brokułami

Przystawki:

  • Półmisek wiejskich wędlin lub półmisek mięs pieczonych
  • Roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z kozim serem i suszonymi pomidorami
  • Roladki z łososia faszerowane riccottą
  • Rożki schabowe z musem chrzanowym
  • Bukiet kruchych sałat z julienne warzywnym oprószony prażonym sezamem, polany imbirowym sosem winegret z grillowanym kurczakiem,
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Sałatka z rucoli, pomidorków cherry, sera pleśniowego oprószona chrustem z boczku wędzonego

Deser do wyboru:

  • Tarta z owocami sezonowymi
  • Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym

 

 Menu nr IV – 145,00 zł/os.*

 

Przystawka:

  • Carpaccio z łososia podawane z rucolą, kaparami, suszonymi pomidorami, oprószone diamentami z granata

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Flaczki z chrupiącą bułeczką

Danie główne do wyboru:

  • Wiejska kaczka pieczona w ziołach w sosie żurawinowo -wiśniowym podawana z ziemniakami opiekanymi i jabłkiem glazurowanym
  • Rolada z polędwiczek wieprzowych faszerowana szpinakiem i serem dojrzewającym w sosie tymiankowym podawana z młodymi ziemniakami pieczonymi i bukietem warzyw

Deser do wyboru:

  • Tarta z owocami sezonowymi
  • Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi i sosem karmelowym

 

Przystawki:

  • Półmisek wiejskich wędlin lub półmisek mięs pieczonych
  • Półmisek pomidorów z mozzarellą polany pesto bazyliowym
  • Tatar z łososia z suszonymi pomidorami
  • Rożki schabowe z musem chrzanowym
  • Bukiet kruchych sałat z julienne warzywnym oprószony prażonym sezamem, polany imbirowym sosem winegret z grillowanym kurczakiem,
  • Tatar wołowy na liściach cykorii
  • Sałatka z ruccoli, pomidorków cherry i sera pleśniowego oprószona chrustem z boczku wędzonego

II Danie na ciepło:

  • Boeuf strogonow z chrupiącą bułeczką

 

Menu dla dzieci:

Zupa:

  • Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru:

  • Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
  • Chrupiący filecik z dorsza z frytkami i surówką z marchewki i jabłka

Deser

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Dzieci do 3 roku życia – bezpłatnie

Dzieci powyżej 3 roku życia – 50% wartości ceny wybranego menu

 

Pozostałe dania do wyboru:

 

Dania zamienne:

  • De volaille z kurczaka podawany z puree ziemniaczanym i mixem sałat
  • Tradycyjny schab panierowany podawany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Grillowany filet z łososia podawany z masełkiem czosnkowym, kolorowymi sałatami
    i ziemniakami opiekanymi
  • Soczysty schab pieczony w sosie borowikowym podawany z pęczakiem owsianym i buraczkami zasmażanym
  • Kruche zrazy wołowe w sosie pieczeniowym podawane z kaszą gryczana i buraczkami zasmażanymi
  • Grillowana pierś z kurczaka przekładana serem mozzarella i plastrami świeżego pomidora w sosie kremowym podawana z ziemniakami puree i brokułami

Polecane dania sezonowe :

  • Sznycel z indyka z jajkiem sadzonym podawany z młodymi ziemniakami i sałatą masłową po polsku
  • Żeberka zapiekane w sosie barbacue podawane z frytkami steakhouse i warzywami grillowanymi
  • Cielęcina duszona w sosie tymiankowym podawana z kaszą jaglaną i fasolką szparagową  (dopłata 12zł do menu nr I,II,III)
  • Królik duszony w śmietanie i marynowanym pieprzu podawane z kluseczkami śląskimi i glazurowaną marchewką (dopłata 12zł do menu nr I, II, III)

Przystawki zamienne lub dodatkowo zamawiane – cena 7,00 zł/os.:

  • Ryba po grecku
  • Tatar ze śledzia na pumperniklu
  • Sałatka jarzynowa
  • Galaretka z nóżek wieprzowych
  • Tymbaliki drobiowe
  • Sałata ziemniaczana z prażonym boczkiem, ogórkiem kiszonym i świeżą natką pietruszki
  • Mieszane sałaty z pieczonymi karczochami, orzechem włoskim, suszonymi pomidorami, kaparami oprószone płatkami parmezanu z sosem ziołowym
  • Mieszane sałaty z serem feta, świeżymi warzywami i oliwkami skropione sosem vinetgret.

 

Przystawki  dodatkowo zamawiane – cena 13,00  zł/os.:

  • Tatar z łososia podany na liściach cykorii
  • Tatar wołowy z dodatkami podany na liściach sałaty
  • Tatar z jelenia z grzybami leśnymi i żółtkiem przepiórczym
  • Carpaccio wołowe podawane z rucolą, kaparami tartym parmezanem, skropione oliwą truflową

 

Przystawki gorące 15,00 zł/os.:

  • Pierogi (do wyboru: ruskie, z kapustą i grzybami, z kaszą gryczaną, z mięsem) – porcja 4szt/os
  • Bigos -porcja 150g/os.
  • Boeuf Strogonow – porcja250ml /os
  • Barszcz czerwony z pasztecikami

 

Desery zamienne lub dodatkowo zamówione cena 12,00 zł/os.:

  • Owoce filetowane
  • Puchar lodowy na sosie z gorących wiśni

 

Tort – od  90,00 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku, kształtu tortu)

 

Pakiety  napojów bezalkoholowych :

(soki, softy gazowane, kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana):

  • 15,00 zł/os do 3h czas trwania przyjęcia
  • 25,00 zł/os do 5h czas trwania przyjęcia
  • 35,00 zł/os do powyżej 5h

Koszt napojów dla dzieci stanowi 50% ceny wybranego pakietu.

 

ZASKOCZ SWOICH GOŚCI

 

Szanowni goście serdecznie zapraszamy do skorzystania z specjalnej oferty, która uświetni Państwa przyjęcie, mile zaskoczy gości smakiem i formą podania.

Szef Kuchni wraz z  zespołem kucharzy chętnie przygotuje i zaserwuje dla Państwa wybrane

 

Dania show:

  • Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą
  • Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo-wiśniowym podawany z kaszą gryczaną
  • Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków
  • Szynka prezesowska marynowana w białym winie
  • Mule duszone w białym winie, czosnku ze świeżą natką pietruszki
  • Mega -szaszłyk z marynowanych w ziołach udźców indyczych podawany z sosami ajvar i tzatziki, z ziemniakami pieczonymi w folii i warzywami grillowanymi
  • Łosoś na postumencie
  • Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną

 

 

Profesjonalizm kucharzy, aranżacja muzyczna, efekty widowiskowe sprawią, że Państwa goście będą długo wspominać przyjęcie.

 

 

Ponadto przy organizacji przyjęcia możemy zaoferować Państwu następujące towarzyszące atrakcje:

 

  1. Zabawa z DJ (dla wymagających gości posiadamy w ofercie znanych prezenterów) od 1 000,00 zł
  2. Zespół muzyczny od 3 500,00 zł
  3. Oprawa świetlna – cena do ustalenia
  4. Pokaz sztucznych ogni od 900,00 zł
  5. Indywidualny wystrój kwiatowy od 300,00 zł
  6. Pokaz barmański z profesjonalną obsługą od 800,00 zł
  7. Kasyno od 2 200,00 zł
  8. Rodeo na byku od 1 500,00 zł
  9. Foto budka od 1 000,00 zł
  10. Animator dla dzieci od 500,00 zł
  11. Czerwony dywan od 1 200,00 zł
  12. Występ profesjonalnej pary tanecznej podczas przyjęcia – cena do ustalenia
  13. Występ instrumentalisty – saksofon, skrzypce – cena do ustalenia

 

 

* Do w/ w cen doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

 

 

 

W organizacji przyjęcia chętnie pomogą:

 

Ewa Bugajniak  505-608-985

Przemysław Kowieski 519-064-128

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 par.1 k.c.